Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Trend

Francuskinje sve kasnije postaju majke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Žene koje su rodile imale su prosječno 30 godina. Ista starost rodilja je zabilježena od 1914. do 1918., kada su muškarci bili u ratu.

Žene koje su 2009. u Francuskoj postale majke imale su prosječno 30 godina, dok im je prije trideset godina prosječna dob bila 27 , prema istraživanju Ined-a, prenose u četvrtak dnevni listovi Le Parisien i Le Figaro. 'U Francuskoj se nastavlja trend kasnijeg rađanja', navodi to istraživanje objavljeno u biltenu 'Stanovništvo i stoljeća' Nacionalnog instituta za demografska istraživanja (Ined) za ožujak.

Pročitajte i ovo Nesreća u Michiganu tragedija u Americi VIDEO Pijana vozačica zabila se u ljude koji su slavili dječji rođendan: Poginuli su Lana (8) i njezin brat, puno je ozlijeđenih Kolesterol Liječnici upozoravaju Zabrinjavajući podaci: Sve je više djece s povišenim kolesterolom

Žene koje su rodile 2009. prosječno su imale 30 godina, prema 29,9 godina u 2008. Godine 1977. prosječna starost rodilja je bila 26,5 godina, prema tom istraživanju.Ranije razdoblje tako visoke prosječne starosti žena rodilja zabilježeno je između 1914. i 1918. kada su muškarci bili na fronti, kaže autor istraživanja Ghilles Pison. Le Figaro navodi da će uskoro prosječna dob rodilja biti 31 ili više godina. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene