Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Žene koje su rodile imale su prosječno 30 godina. Ista starost rodilja je zabilježena od 1914. do 1918., kada su muškarci bili u ratu.


Žene koje su 2009. u Francuskoj postale majke imale su prosječno 30 godina, dok im je prije trideset godina prosječna dob bila 27 , prema istraživanju Ined-a, prenose u četvrtak dnevni listovi Le Parisien i Le Figaro. 'U Francuskoj se nastavlja trend kasnijeg rađanja', navodi to istraživanje objavljeno u biltenu 'Stanovništvo i stoljeća' Nacionalnog instituta za demografska istraživanja (Ined) za ožujak.

Vezani članci Opća bolnica Dr. Tomislav Bardek Koprivnica U bolnicu primljene tri trudnice s koronom, jedna beba i jedna rodilja nisu preživjele: "Strašne su to posljedice..." Ilustracija Upis djeteta u vrtić: Koji su dokumenti potrebni, kako predati zahtjev, tko ima prednost?

Žene koje su rodile 2009. prosječno su imale 30 godina, prema 29,9 godina u 2008. Godine 1977. prosječna starost rodilja je bila 26,5 godina, prema tom istraživanju.Ranije razdoblje tako visoke prosječne starosti žena rodilja zabilježeno je između 1914. i 1918. kada su muškarci bili na fronti, kaže autor istraživanja Ghilles Pison. Le Figaro navodi da će uskoro prosječna dob rodilja biti 31 ili više godina. (Hina)
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju