Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Uspjeh u obrazovanju djece je moguće predvidjeti na temelju relativne dužine njihovih prstiju, tvrde britanski znanstvenici s Bath University.


Njihovo istraživanje provedeno na 75 ispitanika u dobi od 7 godina je pokazalo da djeca čiji je prstenjak kraći od kažiprsta imaju bolje rezultate na testiranjima jezičnih sposobnosti nego na provjeri matematičkih sposobnosti.

Vezani članci Diego Siqueira (Foto: Instagram) Ovim je kandidatima Supertalent promijenio život, a danas nižu i svjetske uspjehe! Dino Jelusić živi svoj rock san (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Pobijedio na Eurosongu, danas je član planetarno popularnog benda, ali nije sve bilo lako: "Pao sam u depresiju"

Djeca kod koje je prstenjak bio duži od kažiprsta su bila bolja u matematici nego u poznavanju jezika, objavio je znanstveni časopis British Journal of Psychology.

Znanstvenici dobivene rezultate objašnjavaju izloženošću različitim razinama hormona u fetalnom stadiju razvoja.

Po njihovim riječima, testosteron potiče razvoj dijelova mozga povezanih s prostornim i matematičkim sposobnostima, dok estrogen pogoduje dijelovima mozga koji pozitivno utječu na verbalne sposobnosti.