Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Čaj od metvice smanjuje dlakavost kod žena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Turski znanstvenici uočili su da konzumacija čaja od metvice može pomoći u smanjenju dlakavosti kod žena.

Prema njima, pijenje čaja dva puta dnevno smanjuje djelovanje muških spolnih hormona koji utječu na pretjeranu dlakavost u području abdomena, grudi i lica žena.

Pročitajte i ovo Bruna Papić - 1 Napadač priveden Stravičan napad na žene u Splitu: Struka poslala jasnu poruku, a jedno je ključno Zašto se Dan žena slavi baš na 8. mart? 8. mart Zašto Dan žena slavimo baš na današnji dan?

U istraživanju je sudjelovala 21 žena pojačane dlakavosti, od kojih je njih 12 imalo sindrom policističnih jajnika. Sudionice su 2 puta dnevno, tijekom pet dana folikularne faze njihovog menstrualnog ciklusa, pile čaj od metvice. Čaj je pripremljen tako da je u 250 ml kipuće vode dodana žlicica (5g) suhog lišća metvice te je napitak ostavljen da odstoji 5 do 10 minuta.

Istraživači su uočili da je kod žena došlo do smanjenja razine slobodnog testosterona i povećanja razine nekoliko ženskih spolnih hormona, uključujući folikul stimulirajućeg hormona.

Naime, s obzirom da ukupna razina testosterona, uključujući aktivni i inaktivni oblik, nije smanjena, istraživači smatraju da je čaj od metvice inaktivirao testosteron, a ne inhibirao njegovo stvaranje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene