Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Novitet iz Južne Afrike! Sve žene koje žele zaštitu od silovatelja od sada se mogu zaštiti zanimljivom vrstom kontracepcije za žene, kondomom sa zubima.


Rape-Axe je prije par desetljeća osmislila doktorica Sonnet Ehlers kada se u svom istraživačkom radu susrela sa žrtvom silovanja za koju kaže da je bila kao živi mrtvac. U jednom intervjuu ispričala je kako je žrtva silovanja koju je upoznala jednom prilikom rekla 'da sam barem imala zube tamo dolje'.

Vezani članci Ilustracija Natjerali 12-godišnje dječake da stanu pred učenice i ispričaju se zbog silovanja u ime muškog roda: "Priznajemo da je to bilo neprimjereno" Njemačka policija, ilustracija Užas u Njemačkoj: Silovali 13-godišnjakinju i pretukli joj dečka, među uhićenima i maloljetni Hrvat

'Obećala sam joj da ću jednog dana učiniti nešto kako bih jednog dana pomogla ljudima poput nje,' rekla je Ehlers, a prenosi Daily Mail.  Rape-Axe ima šiljke koji se poput kuka zabijaju u penis silovatelja tijekom penetracije. Otkloniti ga može samo doktor. 'To boli, muškarac ne može urinirati niti samostalno hodati. Ako ga pak sam pokuša otkloniti samo će pogoršati stvar. Međutim, ovaj kondom ne oštećuje kožu,' rekla je doktorica.

30.000 ženskih kondoma se prodaje u različitim južnoafričkim gradovima gdje se održavaju utakmice nogometnog Svjetskog prvenstva. Prije lansiranja svog proizvoda Ehlers se savjetovala s ginekolozima i psiholozima kako bi osigurala da Rape-Axe ipak bude siguran. 'Bilo bi idealno kad bi žene 'obukle' kondom kada idu na spoj na slijepo ili bilo kamo drugdje gdje se ne osjećaju sigurno,' dodala je Ehlers.

Prema statistikama Južna Afrika prednjači u svijetu po broju silovanja. Prema podacima iz 2009. 28 posto muškaraca je silovalo ženu ili djevojku, a vjeruje se da 16 posto tamošnje populacije živi s virusom HIV-a. Žene poduzimaju drastične mjere kako bi se obranile od silovanja. Neke čak stavljaju žilete u intimne dijelove tijela. 'Vjerujem da se nešto mora poduzeti. Ovo će natjerati muškarce da dvaput promisle prije nego napadnu ženu,' zaključila je Ehlers.