Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Evo kako

Zauzmite pozu i vratite samopouzdanje u samo dvije minute!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osjećaj kada kontrolirate i vladate situacijom je vrlo moćna stvar. To vam podiže pouzdanost i nešto je što drugi u vama mogu osjetiti. No, isto bi se moglo reći za osjećaje nervoze i zastrašenosti.

Amy Cuddy iz Poslovne škole Harvarda te Dana Carney sa Sveučilišta Columbia nedavno su objavile istraživanje o efektima držanja tijela kod osoba. Otkrile su kako držanje takozvane 'power poze' (poze moći) čak i samo dvije minute, stvara osjećaj moći kod ljudi, zbog kojeg su voljni preuzeti više rizika u odlukama.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kad oni 'otkače'... Kineski odgovor na 'Gangnam Style'... Slika nije dostupna Budite pozitivni Tri načina kako brzo i jednostavno vratiti samopouzdanje

>> Zbog Facebooka i Twittera smo tjeskobni i gubimo samopouzdanje!

Nije to stvar načina razmišljanja, već se u toj pozi osobi doista mijenja razina hormona u tijelu, odnosno povećava se razina testosterona, hormona koji stvara osjećaj dominantnosti. istovremeno se smanjuje razina kortizola, koji je hormon stresa, prenosi Business Insider.

Kako poza moći izgleda, možete vidjeti u priloženoj slici. Iako su poze dosta napadne za prakticiranje baš u svim situacijama, istraživanje je pokazalo kako i druge poze širenja imaju slične efekte.

Stoga, kad znate da su pred vama teške odluke, ili važan sastanak, posvetite dvije minute vlastitom samopouzdanju. Zauzmite pozu i mogli biste ostati iznenađeni dobivenim rezultatima nakon toga.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene