Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Cvate crno tržište

Zašto su hakerima Twitter računi zanimljiviji od kreditnih kartica?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pokazalo se da je hakirani Twitter račun puno opasniji od ukradene kreditne kartice.

Istraživanje koje su proveli Juniper Networks i The RAND Corporation pokazuje da ukradeni Twitter računi na crnom tržištu vrijede više od ukradenih kreditnih kartica. Razlog tome leži u činjenici da korisnici Twittera za tu društvenu mrežu često koriste iste lozinke i korisnička imena kao i za neke druge internet usluge, primjerice e-banking ili online shopping, piše Wall Street Journal.

Pročitajte i ovo Visoka cijena kruha - 1 50 posto poskupio u 2 godine Kolika je poštena cijena jedne štruce bijelog kruha - otkriva stručnjak Benkovački sajam - 4 Vesela atmosfera Svi putevi vode u Benkovac: Prodavalo se sve, od igle do lokomotive

Iznenađeni korisnici: Ženske stražnjice preplavile profile!

Tako se događa da se zahvaljujući podacima s Twittera može upasti u još desetak različitih računa iste osobe. Razlika između ukradene kartice i ukradenog Twitter računa je u tome što banke nadziru sumnjive aktivnosti po karticama, a isto na Twitter računu može zamijetiti isključivo korisnik.

Istraživanje je pokazalo da se cijene hakiranih računa na društvenim mrežama kreću od 16 do 325 dolara, ovisno o vrsti računa.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene