Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Promijenite lozinke

Iznenađeni korisnici: Ženske stražnjice preplavile profile!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hakeri su se 'poigrali' s korisnicima Pinteresta čijim su se profilima proširile fotografije ženskih stražnjica i reklama za mršavljenje

Iako Pinterest nije popularan poput Facebooka, Twittera ili Instagrama, broj korisnika ove društvene mreže u konstantnom je rastu, a povećanje broja korisnika i posjetitelja mreže sve više privlači i – hakere. Proteklih nekoliko dana hakiran je veliki broj profila na ovoj mreži na kojoj su se raširile fotografije ženskih stražnjica i oglasa za mršavljenje te na Business Insideru upozoravaju sve korisnike Pinteresta da, ako naiđu na takve 'sumnjive fotografije' na ovoj mreži, ne kliknu na njih. Problema s hakerima imaju korisnici u zemljama diljem svijeta te su se fotografije ženskim stražnjica raširile među korisnicima u Argentini, Boliviji, Indiji, Maroku, Rusiji i brojnim drugim zemljama.

Ovo je NAJVEĆA noćna mora internetskih korisnika!

Novinari s ove stranice kažu kako hakeri najčešće pristupaju profilima koristeći sigurnosne propuste u third-party aplikacijama (poput onih koje automatski objavljuju pinove na Twitteru) ili ubacivanjem malicioznog koda u 'Pin this' widgete na internetskim stranicama.

Iz Pintresta su potvrdili kako su zabilježili navedene incidente sa širenjem spam fotografija na nekim profilima te su odmah počeli rješavati probleme i profile su stavili u 'sigurnosni mod', dok su sve korisnike upozorili kako bi za pristup svojim profilima trebali koristiti jedinstvene i jake lozinke (dakle, trebali bi koristiti velika i mala slova, brojeve i znakove).

Također, upozoravaju sve korisnike da posebno pripaze na fotografije slavnih osoba, fotografije s navodnim povoljnim ponudama, reklame za mršavljenje, infografike i, naravno, ženske stražnjice.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene