Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nevjerojatan peh

Zapeo u liftu, spasili ga pa opet zapeo u drugom...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan muškarac zaglavio je u liftu između 21. i 22. kata u stambenoj zgradi od 49 katova u Chicagu. Srećom, brzo ga je izvukao vatrogasac. No, obojica su potom ušli u drugi lift i ponovno zaglavili.

Vatrogasac je nakon dojave da je osoba ostala zaglavljena u liftu poštovao proceduru - ušao je u lift B i dovezao se do kata gdje je zaglavio lift A. Izašao je iz lifta B kroz otvor na stropu i ušao u lift A također kroz isti takav otvor. Istim putem je izvukao čovjeka iz lifta i obojica su potom prešli u lift B. A onda je zakazao i taj lift i obojica su ostala zaglavljena. Kako su u toj zgradi samo dva lifta, i oba nisu radila, nitko im nije mogao odmah pohitati u pomoć.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Čekamo ocjenu ''Ako se Hrvatska popravi u povlačenju novca iz EU fondova, možemo dobiti sredstva i za ugradnju dizala'' Penjanje po stepenicama/Ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) Ugradnja "sa što manje dokumentacije" Još malo vremena ostalo za prijavu: Uskoro počinje projekt ugradnje dizala uz pomoć europskog novca

Kolege vatrogasci su već razmišljali o razbijanju zida kako bi mogli doći do lifta B i odozgora izvući zapeli dvojac. Srećom, inženjer tvtke koja je postavila liftove je uspio resetirati sustav tako da je liftovima mogao upravljati ručno. Nakon 3 i pol sata izvukli su ih van poprilično ljutite jer su propustili finale Super Bowla.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene