Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Medvjeđi zagrljaj

Zagrlio lopova i spriječio pljačku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki pljačkaš banke u kalifornijskom gradu San Jose nije imao probleme s blagajnicom kada je naredio: 'Daj mi novac!'. No, 45-godišnji Victor Fernandes nije računao na hrabrost 'velikog' klijenta banke, koji je stajao iza njega.

Hrabri klijent je bio fotograf nagrađen Pulitzerom za svoj rad. Zbog svog posla, on se nagledao zločina i nasilja. Kim Komenich, visok 1,83 metara i težak 120 kilograma, lopova je zagrlio i tako ga držao dok nije stigla policija.

53-godišnji Komenich, bivši fotonovinar za San Francisco Chronicle i trenutni profesor novih medija na Sveučilištu San Jose, se našalio: 'Između predavanja, odem tamo i pomognem u stvaranju boljeg svijeta'. On je vidio trojicu muškaraca kako ulaze u banku. Jedan je stao u red, dok su dvojica sjela u predvorju. 'Izgledali su kao da ih je napustila sreća i kao da su malo pijani', dodao je.

'Fernandes je počeo razgovarati s blagajnicom i sve se činilo normalnim. Tada je povisio glas i rekao 'Daj mi novac'. Kada je posegnuo za džepom, pomislio sam da ako će se nešto loše dogoditi, to će biti u tom trenutku. Otišao sam do njega i sa stražnje strane ga obgrlio u medvjeđi zagrljaj. Tako sam ga držao oko pet minuta, dok policija nije stigla', opisao je Komenich.

Fernandes se nije opirao, javlja Mail online. Uhićen je, kao i dvojica njegovih pomagača, 39-godišnji Johnnie Dale Gray i 40-godišnja Tamara Leeann Rennert. Policija nije pronašla oružje kod Fernandesa. Sve troje osumnjičenih se nalazi u okružnom zatvoru u Santa Clari. 'Pozdravljamo herojsko djelo profesora, ali ne potičemo ostale da čine isto', rekao je glasnogovornik policije u San Joseu, Ronnie Lopez.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene