Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PLODINE

Vrijeme je za grill! Pronašli smo najbolja mjesta u Slavoniji…

PR
PR
Aktualno Galerija PR PR +0 PR Galerija 1/2 >>
Bliže nam se praznici, a to za mnoge znači i nekoliko slobodnih dana!

Vrijeme je ponovno naklonjeno, proljeće se vratilo na velika vrata, dani su dugi i zbilja je prava šteta provesti vrijeme u zatvorenom prostoru. Ovaj put, odlučili smo istražiti Slavoniju, uputiti se s lokalcima u obilazak izletišta na kojima će uživati cijela obitelj. Od šetnji prirodom preko ribolova i sportskih aktivnosti, pa sve do mjesta gdje možete baciti nešto jako fino na grill!

• Samo nekoliko kilometara od centra Osijeka smjestila se Stara Drava, takozvani Topolik. Prije nekoliko godina izletište je u potpunosti preuređeno, od starodravskog korita pa sve do okoliša. Osim toga, postavljene su i klupe i predviđena mjesta za roštiljanje. Kupalište je udaljeno samo nekoliko desetaka metara dalje.
• Oko dva kilometara od ušća Drave u Dunav nalazi se Aljmaš. Riječ je o poznatom marijanskom svetištu koje se prostire uz rijeku te širi po obroncima u neposrednoj blizini Kopačkog rita. Ovdje možete uživati u miru, daleko od vreve, šetati kroz voćnjake, ali i postaviti grill na neki od blagih brežuljaka, pripremiti neku od omiljenih delicija i naprosto – samo uživati.

PR PR

• Još jedno naselje smješteno uz Dunav koje ne biste trebali zaobići je Erdut. Samo ime mu već puno govori jer potječe od mađarskog naziva koje znači šumski put. Ovdje možete uživati u šetnji kroz vinograde i nekoliko livada na kojima će vas dočekati sve što vam je potrebno za idealan izlet. Klupe, roštilj i zaklon od sunca. Vi jedino trebate svratiti do Plodina i nabaviti sve za savršen grill.
• Ako vas put nanese u blizinu Petrijevaca, svakako posjetite rekreacijski centar Emaus koji se nalazi u vlasništvu Đakovačko-srijemske biskupuje. Ovo izletište iznimno je popularno, posebno za Praznik rada. Uređeni puteljci, postavljeni roštilji i nekoliko idealnih lokacija za ribolovce, čine ovo mjesto zaista posebnim.
• Raj za ribiče je i jezero Zidine, udaljeno tek kilometar od sela Špišić Bukovice kod Virovitice. Iako do njega vodi makadamski put, trud će vam se višestruko isplatiti. Proteže se na površini od četiri hektara te je iznimno bogato brojnim vrstama riba poput amura, šarana i patuljastog soma. Netaknuta priroda i blizina jezera je sve što vam je potrebno za idilu u prirodi. Još ako ste ponijeli sve za grill, bit će vam se zaista teško vratiti u gradski šušur. Nama je bilo! 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene