Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Priča o neobičnom svećeniku dolazi iz Meksika. Kako bi zabavio djecu na misi svoju halju ukrašava likovima superheroja, a vjernika blagoslivlja vodicom iz pištolja na vodu.


Meksički svećenik Humberto Alvarez sve je samo ne tipičan predstavnik katoličkog klera. U svojoj župi u gradu Saltillo na sjeveru Meksika poznat je po ukrašavanju svoje halje likovima superjunaka te po blagoslivljanju vjernika svetom vodicom koju ispaljuje iz vodene puške, piše Reuters.

Vezani članci Nasilje u obitelji, ilustracija Koronavirus bi sa sobom ujesen mogao donijeti i mnogo strašniju epidemiju Danski šumski vrtići - 2 U najsretnijoj zemlji na svijetu djeca u vrtiće idu u šumu: ''Odgoj treba biti ležeran i bez straha, pogledajte djecu, sretna su“

Otac Alvarez kaže kako ovim neobičnim metodama pribjegava jer želi vidjeti osmijeh na licima lokalne djece. 'U ovoj zajednici ima jako puno djece, oni su velik dio naših života i vrlo su nam važni', kaže ovaj neobičan svećenik.

>> Talijanski svećenik: Žene su krive za nasilje u obitelji jer ne čiste kuću i ne kuhaju kako treba

Alvarez se zaredio prije 14 godina i cijelo to vrijeme se bavio pomaganjem zajednici te je čak prodavao krafne ne bi li sakupio sredstva za izgradnju nekoliko crkava na području svoje župe. No, pištolji na vodu i superheroji dio su mise koju ovaj svećenik drži samo za djecu, nakon čega se presvlači u normalnu halju i drži obred za odrasle.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook