Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tko bi ikad povjerovao kako par običnih policajaca mogu 'stati na rep' superherojima poput Supermana i Batmana?


Ma nisu, ali su zato uhitili njihove dvojnike iz Los Angelesa, no na stranu 'superheroja' na kraju je stala pravda i sudac, koji je policiji naredio da ih ne maltretira.

Vezani članci Marina i Zdravko Mamić Mamićeva supruga dala iskaz USKOK-u, šef osječkog Županijskog suda zatražio razrješenje kolega sudaca Suci na zabavi s Kerumom Šef splitskog Upravnog suda povrijedio sudačku etiku kad se s Kerumom družio u konobi

>> Supermen iz 1938. prodan za milijun dolara!

Na snimci koja se pojavila na internetu, može se vidjeti kako 'Superman' i 'Batman', s lisicama na rukama odgovaraju na pitanja policije. Zapravo se radi o četvero entuzijasta, koji se nazivaju 'Hollywood Characters' (Hollywoodski likovi) i koji se bave uličnim performansom, prenosi Wired. Oni su nakon nemilog događaja tužili policiju zbog maltretiranja i kršenja ustavnog prava slobodnog izražavanja.

Okružni sudac Dean Pregerson njihovo je uhićenje okarakterizirao kao maltretiranje i uznemiravanje od strane policije te je istaknuo kako se oni imaju pravo izražavati na način na koji to rade, zbog prvog i četvrtog amandmana američkog Ustava. 'Sud smatra da iako kostimirani način izražavanja nije onaj tradicionalni, svakako i bez sumnje jest zaštićen', rekao je u presudi Pregerson.

Zbog bojazni od stalnog uznemiravanja od strane policije, Matthias Balke, Melissa Beithan, Paul Harrell i Terrell Tomey navode kako su neko vrijeme bili prestali sa svojim performansom, što su i naveli u tužbi. Oni jednostavno vole imitirati superheroje i gotovo.