Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Stanovnici San Francisca ovih dana su dobili novu turističku atrakciju. Naime, najpoznatija njihova plaža, Ocean Beach, doslovno je 'okupirana' tisućama meduza.


 Iz do sada nepoznatih razloga preko noći se na pješčanoj plaži pojavilo na tisuće meduza, a nakon što su prvi stanovnici San Francisca uočili ovu pojavu, vijest se proširila tako da su mnogi pohrlili vidjeti meduze na kopnu. 'Još uvijek ne znamo zbog čega se ovo dogodilo. Isto tako, ne znamo koliko će meduza preživjeti i uspjeti se vratiti u more', izjavio je George Durgerian iz sveučilišnog centra Golden Gate, a njegovu izjavu donosi internetski portal NECN.

Vezani članci Katastrofalno stanje plaže Sakarun na Dugom otoku - 9 Sramotno stanje "hrvatskih Havaja": Plaža Sakarun na Dugom otoku preplavljena je smećem Ivan Kaštelan i bager dijele obalu Dvije dalmatinske općine već 20 godina u sukobu zbog jedne plaže: ''Pozivam arbitražnu komisiju da nas što hitnije pozovu"

>> Artkičko more krije 'Darth Vader' meduzu

>> VIDEO: Španjolsku obalu okupirale meduze

Znanstvenici su odlučili cijeli proces prepustiti prirodi, odnosno ne pomagati meduzama da se vrate u more. 'Ovo je prirodna pojava i odlučili smo prepustiti prirodi da sve obavi kako se sve radi u nacionalnim parkovima', rekao je Durgerian.