Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mađari znaju

VIDEO: Rakijomat, savršeno diplomatsko oružje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mađarska koja trenutno predsjeda Europskom unijom, u uporabu je stavila novo diplomatsko oružje, kako bi impresionirala europske dužnosnike.

Putnici koji odlaze iz Budimpešte zrakoplovom, sada se mogu od Mađarske oprostiti čašicom jake domaće rakije - iz automata. Mađarska je, eto, postavila prvi rakijomat u svijetu, i to na budimpeštanski međunarodni aerodrom Frantz Liszt, u u njemu se nalaze tri vrste njihove domaće popularne voćne rakije Palinke.

Pročitajte i ovo Prosvjedi u Mađarskoj - 1 Nesretni Orbanovom vladom Nezadovoljni Mađari izašli na ulice: "Ne očekujem ništa od ove vlade, neće ništa promijeniti" Viktor Orban Parlament uskoro zasjeda Švedska bi uskoro mogla ući u NATO, Orban poručio: "Spor će uskoro biti riješen"

Uz tri različita okusa, automat ima i posebne staklene čašice u koje se toči rakija, kako bi doživljaj bio potpun, prenosi agencija Reuters. Sam aparat napravljen je od crne plastike i aluminija i izgleda elegantno. U ponudi su rakija od višnje, šljive i marelice. Od svoje 'inauguracije' u veljači, rakijomat je utočio 1.500 čašica rakije, a postaje sve popularniji.

'Diplomati iz Skandinavije i baltičkih zemalja često imaju vrlo ozbiljna obiteljska okupljanja oko rakijomata, ali i drugi vole popiti čašicu. Aparat je popular od Irske do Cipra, svi ga vole', istaknuo je Peter Horvath, dužnosnik za protokol mađarskog Ministarstva vanjskih poslova.

Kao što smo spomenuli ranije, taj je rakijomat prvi i zasad jedini svoje vrste u uporabi u svijetu, rekao je medijima inženjer koji je dizajnirao aparat.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene