Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Mađarska koja trenutno predsjeda Europskom unijom, u uporabu je stavila novo diplomatsko oružje, kako bi impresionirala europske dužnosnike.


Putnici koji odlaze iz Budimpešte zrakoplovom, sada se mogu od Mađarske oprostiti čašicom jake domaće rakije - iz automata. Mađarska je, eto, postavila prvi rakijomat u svijetu, i to na budimpeštanski međunarodni aerodrom Frantz Liszt, u u njemu se nalaze tri vrste njihove domaće popularne voćne rakije Palinke.

Vezani članci Davor Božinović Božinović: ''Slučaj Čavajda nije političko pitanje''. Što se tiče Orbanove izjave, ''hrvatski teritorij je neupitan'' Gordan Grlić Radman, Peter Szijjarto Brat uz brata, Mađar uz Hrvata, i uz Finsku i Švedsku u NATO-u

Uz tri različita okusa, automat ima i posebne staklene čašice u koje se toči rakija, kako bi doživljaj bio potpun, prenosi agencija Reuters. Sam aparat napravljen je od crne plastike i aluminija i izgleda elegantno. U ponudi su rakija od višnje, šljive i marelice. Od svoje 'inauguracije' u veljači, rakijomat je utočio 1.500 čašica rakije, a postaje sve popularniji.

'Diplomati iz Skandinavije i baltičkih zemalja često imaju vrlo ozbiljna obiteljska okupljanja oko rakijomata, ali i drugi vole popiti čašicu. Aparat je popular od Irske do Cipra, svi ga vole', istaknuo je Peter Horvath, dužnosnik za protokol mađarskog Ministarstva vanjskih poslova.

Kao što smo spomenuli ranije, taj je rakijomat prvi i zasad jedini svoje vrste u uporabi u svijetu, rekao je medijima inženjer koji je dizajnirao aparat.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju