Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Negdje na jugoistoku Azije lokalno stanovništvo vidjelo je nešto veliko, monstruozno na plaži. odmah su počela nagađanja koja su imala za cilj samo jedno, tko će podići veću paniku od drugog.


Veliko je, tamno i definitivno mrtvo. Dolazi li iz dubine tla ili je riječ o golemom izvanzemaljcu? Tako otprilike zvuče razmišljanja lokalnog stanovništva, koja prenosi Daily Star. Istina je, naravno, daleko jednostavnija i posve zemaljska.

Vezani članci Djevojčica (8) snimila čudovište iz Loch Nessa? (Foto: Profimedia) Djevojčica (8) misli da je napokon riješila misterij čudovišta iz Loch Nessa Altamaha-ha dio je folklora u Georgiji (FOTO: Jeff Warren) Lažna uzbuna: Ovo nije leš čudovišta iz Loch Nessa, mit će ipak nastaviti živjeti

>> VIDEO More na N. Zelandu izbacilo misterioznu morsku neman

Ne treba dugo gledati priloženi video da se stekne dojam kako se radi o kitu, a o kakvom kitu se radi, pojasnila je za Huffington Post Loren Coleman, direktorica međunarodnog kriptozološkog muzeja u Portlandu. Prema njezinom mišljenju, zasnovanom na snimci koju možete vidjeti, radi se o kitu perajaru, podvrsti brazdastih kitova i najbližem srodniku plavog kita. Nakon plavog kita, kit perajar dolazi kao iduća najveća životinja na Zemlji.

"Radi se o 'čudovištu' samo u očima lokalnog stanovništva i medija, vjerojatno, ali za kriptozoologe, zoologe i morske biologe, to je jednostavno običan kit usan", istaknula je Coleman.

Ipak, Huffington Post, da potvrdi kako je riječ o kitu, kontaktirao je i još jednog stručnjaka. Gary Griggs iz laboratorija Long Marine u Santa Cruzu, slaže se kako je riječ o kitu usanu, ali ne o perajaru, već o plavom kitu, najvećoj životinji na Zemlji.

S treće strane, autentičnost snimke isto tako nije na stabilnim nogama, jer Daily Star tvrdi kako je napravljena u Vijetnamu, dok Irish Independent, pozivajući se na neke korisnike interneta, piše kako je snimka nastala u Kambodži. Bitno da je na njoj "čudovište".

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook