Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nedaleko od Teksasa

Pronađen nasukan nakon uragana: Razotkriven misterij zubatog čudovišta ''bez očiju''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Konačno je identificirano zastrašujuće zubato morsko čudovište bez očiju koje je ocean nasuka na plažu tijekom uragana Harvey.

Preeti Desai, znanstveni komunikator, 7. rujna objavio je slike čudovišta na Twitteru koje se nasukalo u blizini grada Teksasa te je zastrašio ljude diljem svijeta koji su se, vidjevši fotografiju, zaklinjali kako više nikada neće ući u ocean.

Pročitajte i ovo Ribe plivaju ulicama Murtera posljedica plime VIDEO Nevjerojatni prizori: Jata riba na ulicama našeg otočnog mjestašca! Učenici u školskim klupama IZ REVOLTA Zagrebačka nastavnica svim učenicima, njih oko 200, zaključila - petice: "Ne možemo reći da odobravamo, ali..."

Desai je započeo istragu o nasukanom čudovištu te pozvao morske biologe širom svijeta u pomoć kako bi je identificirali. U tome je uspio dr. Kenneth Tighe, biolog iz Smithsonian National Natural History muzeja, prenosi RT.

Tighe tvrdi da je stvorenje zubata zmijolika riba (znanstveni naziv Aplatophis chauliodus grubo se prevodi kao "strašna zmija"), iako je dodao da bi se bez ispitivanja po repu moglo definirati je li riječ o morskoj jegulji.

"Riba bi mogla biti Bathyuroconger vicinus ili Xenomystax", rekao je Tighe za Earth Touch News.

"Sve tri vrste se pojavljuju izvan Teksasa i imaju velike šupljine slične zubima. Šteta što se ne može jasno vidjeti vrh repa, po čemu bi se moglo bolje razlikovati o kojoj je točno vrsti riječ."

Ovo noćno stvorenje uglavnom naraste manje od jednog metra i obično se zakopa u oceanskom dnu na dubinama između 30 i 90 metara, ali intenzitet uragana Harvey ga je dislocirao iz morske dubine i nasukao.

Oči koje ovo stvorenje nema možda su tek posljedica raspadanja u vodi, a možda su ih i pojeli manji stvorovi u oceanu.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene