Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

66-godišnji predsjednik Ugande postao je rap senzacija u zemlji.


Yoweri Museveni, prije poznatiji po pobunama, postao je hit na afričkoj glazbenoj sceni. Rap izvedba pušta se na radiju, ali u klubovima, prenosi Reuters.

Vezani članci Zgrada Vrhovnog suda Milanović sutra dobiva prijave kandidata za predsjednika Vrhovnog suda Zgrada Vrhovnog suda Posljednji dan prijave za predsjednika Vrhovnog suda: Trojac u borbi za tron

Ipak, ne radi se o njegovom upuštanju u glazbene vode, već o miksanju njegovog govora. Sve je počelo u predsjedničkoj utrci kada je pitao okupljene, uglavnom mlade, ljude 'Žele li drugi rap?', na što su mu odgovorili 'Da, Sevo!', nazvavši ga jednim od njegovih nadimaka.

>> VIDEO: Japanski redovnik repa molitve

Stvar u svoje ruke je preuzeo jedan glazbeni producent te je navedenom govoru dodao ritam. Pjesma je dobila naziv 'Želite li drugi rap', a predsjednik je dobio umjetničko ime 'M-7 Cent'. Uradak je popularan i na YouTube servisu.

Mladi u klubu kažu da ovakav miks privlači mladu publiku. 'Mislim da je kreativan, da čini najbolje. Mislim da bi on trebao zauvijek biti predsjednik', rekla je djevojka Sandra Makizela. 'Ovo je zadnje što možete očekivati od čelnika, čovjeka iz vlasti pa nas je iznenadilo', rekao je Joel Mukisa.