Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hip-hop budist

VIDEO: Japanski redovnik repa molitve

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Želite li jedinstvenu budističku molitvu, možda biste trebali otići središte Tokija i budistički hram Kyoouji. Tamo će vas dočekati lokalna ikona, odnosno 'gospodin Sreća', koji je poglavar tog 400 godina starog hrama i u slobodno vrijeme - hip-hop reper.

Svako malo, ovaj osebujan redovnik se popne na pozornicu i budističku sutru vjernicima dočara u hip-hop ritmu i kroz repanje na modernom japanskom, prenosi Reuters. Kansho Tagai, 49-godišnji redovnik u pitanju, kaže kako mu je ideja za repanje došla sasvim prirodno, a potporu mu daje i lokalna mladež.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Izvanredno stanje Uveli zvanredno stanje, a razmatraju i uvođenje policijskog sata: Bore s delta-sojem s više od 5000 novozaraženih Slika nije dostupna Stroga pravila Bačena sjena na Olimpijske igre: Japan bi trebao uvesti izvanredno stanje do kraja kolovoza

'Kad sam prvi put čuo rap muziku, bila je na engleskom i nisam razumio niti riječi. Tada sam shvatio kako se i budistički tekstovi mogu isto tako gledati, jer ih većina ljudi ne razumije, ali stvar je u tome da slušanje rap muzike stvara dobar osjećaj, bez obzira na razumijevanje riječi', kaže Tagai.

Osim repanjem, Tagai se bavi i step plesom te planira i javni nastup u tom smislu, a planira i početi se baviti i samba plesom. Uistinu osebujno.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene