Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obama odjeven kao Mao Zedong

VIDEO: Pomama za 'Oba Mao' majicama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlasnik jednog butika u Pekingu kreirao je majicu koja prikazuje američkog predsjednika Baracka Obamu odjevenog u revulicionarnu kapu i jaknu kakvu je često nosio pokojni čelnik kineske komunističke partije Mao Zedong koji je prije 60 godine osnovao Narodnu Republiku Kinu.

Iako Mao Zedong i Barack Obama nemaju gotovo ništa zajedničko, spojio ih je dizajn Liua Mingjiea. I to vrlo uspješno jer su 'Oba Mao' majice jednako su popularne i kod domaćih kupaca i kod turista. 'Obući Obamu u kinesku odjeću iz tog perioda i ispod napisati poznatu Maovu frazu 'Služiti narodu' je vrlo izazivački i jako duhovito i zaista daje ljudima materijala za razmišljanje', kazala je Kineskinja Kang Xiaohong koja je i kupila majicu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Grčka grca u dugovima 'Villa Erotica': Bordeli sponzoriraju nogometne klubove Slika nije dostupna Žene biraju Muškarci se od sada mogu i - usvojiti?!

Liu kaže kako kaku su većina kupaca ipak Amerikanci, a zaprimio je i jednu poveću narudžbu iz SAD-a. Iako živi u politički osjetljivoj Kini, Liu inzistira da je ovaj neobičan spoj samo čisti humor te da ne nosi apsolutno nikakvu političku poruku. Jednu je majicu čak poslao i u Bijelu kuću, no do sada, kaže, nije primio nikakav odgovor. Njujorčanin kineskog porijekla Ben Wu, koji se zatekao u butiku, a igrom slučaja je radio i na Obaminoj predsjedničkoj kampanji, kupio je majicu za prijatelja. 'Mislim da će miu se svidjeti i da će je zaista i nositi', kazao je Wu.

Barack Obama u svoj prvi službeni posjet Kini dolazi studenom. Možda se baš poklopi s izlaskom na tržište novog Liuovog proizvoda - 'Oba Mao' boksericama.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene