Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Porinut je kruzer koji uvodi nove standarde u tržište turističkih krstarenja morima. Riječ je o kruzeru Quantum of The Seas kompanije Royal Caribbean, koji je zaplovio iz engleskog Southamptona prema New Yorku.


Quantum je treći najveći kruzer na svijetu, dug je 347 metara i prima 4.000 putnika. Uzdiže se na 16 paluba iznad morske razine, a njegova staza za trčanje oko palube čak je 133 metra duža od olimpijske atletske staze.

Vezani članci Brod Ever Given nasukao se u Sueskom kanalu - 4 Ne ide pa ne ide: Propao još jedan pokušaj odsukavanja broda u Suezu, stižu još dva tegljača Brod Ever Given nasukao se u Sueskom kanalu - 2 Najveća blokada pomorskog prometa potrajat će danima, oglasio se i vlasnik nasukanog broda: "Naravno da očekujemo tužbe, ali sad je fokus na izvlačenju Ever Givena"

Za putnike se brine čak 1.500 članova posade, a ponuda tog kruzera takva je da će definitivno promijeniti pravila igre na tržištu. Osim hotelskog smještaja i shopping centara, tu su i brojni noviteti, od kojih su neki po prvi put viđeni na bilo kojem brodu, prenosi Independent.

Skandalozno krstarenje: Za sto tisuća kuna možete razgledavati uništavanje svijeta!

Quantum primjerice putnicima nudi simulator skoka padobranom, panoramski pogled u kupoli koju kran podiže na visinu 30-katnice te prvi robotski bar nazvan Bionic Bar.

Luksuza i ekskluzive na tom kruzeru ne nedostaje, a ono što nedostaje su riječi kojim bi se sve to zajedno opisalo i dočaralo. Srećom, tu je video koji govori više od riječi. Pogledajte.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Quantum of the Seas launches from Royal Caribbean on Vimeo.