Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Putovanje duž Arktika

Skandalozno krstarenje: Za sto tisuća kuna možete razgledavati uništavanje svijeta!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Javnost je oštro iskritizirala kruzing rutu koja će putovati duž Antarktika gdje će putnici imati priliku svjedočiti razornim učincima globalnog zatopljena.

Polarni medvjedi opisani su kao najveći predatori koji hodaju zemljom, a prilagođeni arktičkoj klimi, ogromni su, odlični su plivači i vrhunski lovci, no zbog globalnog zatopljenja prijeti im izumiranje.

Pročitajte i ovo Ilustracija crni praznici Užas na kruzeru! Putnici ispričali kako je izgledala drama koja je uslijedila: "Odmah sam osjetio mučninu u želucu" Ilustracija Neviđene temperature U ovoj se zemlji svi pitaju - gdje je snijeg: "Pratim prognozu 55 godina, ovo je za mene šok"

'Zahvaljujući' globalnom zatopljenju i otapanju ledenjaka kruzeri sada mogu putovati uz sam Arktik gdje će putnici imati priliku promatrati razarajuće učinke globalnog zatopljenja i načine na koji se polarni medvjedi bore s istim iz prve ruke.

Jedan od prvih kruzera koji nudi luksuzno putovanje kako bi se moglo razgledavati uništavanje svijeta slijedom globalnog zatopljenja i ostalih načina koji ugrožavaju opstanak ugroženih područja je 'Crystal Serenity'.

Kruzerom će se obilaziti najugroženija područja, a društvene mreže su doslovno eksplodirale od kritika i šoka da je nekome uopće palo na pamet organizirati ovako skandalozno putovanje, piše Independent.

Prešli smo točku bez povratka: Ledenjaci na Antarktiku bespovratno se tope, more će se podići za 1,2 metra

Popular Science je takvu vrstu putovanja nazvao 'okolišno uništavalačkim turizmom' objašnjavajući kako takav kruzer emitira tri puta više ugljikovog dioksida nego jumbo jet što drastično potpomaže globalnom zatopljenju.

Preko 1070 putnika imat će priliku promatrati, a ujedno i 'sudjelovati' u razornim učincima globalnog zatopljenja, a za to će platiti između 100 tisuća i nešto više od 200 tisuća kuna.

Kruzer 'Crystal Serenity' je težak oko 68.000 tisuća tona, a putovat će uz pratnju još jednog broda i helikoptera.

Ova kruzing ruta oštro je iskritizirana od strane javnosti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene