Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nasmijao je

VIDEO Novinar otpjevao 'Sretan rođendan!' Angeli Merkel

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Danas je rođendan njemačkoj kancelarki Angeli Merkel, a na konferenciji za novinare tim povodom ugodno ju je iznenadio jedan novinar.

Novinar BBC-a Angeli Merkel otpjevao je pjesmu 'Sretan rođendan!' i pri tom na njezino lice izmamio osmjeh.

Pročitajte i ovo Nikola Grmoja Kandidat za premijera Spavaš li mirno, Vojko V? Pogledajte kako Grmoja pjeva u predizbornoj pjesmi: "Dižemo barjak, slavimo Badnjak..." Predsjednik Zoran Milanović pojavio se na pressici čelnika SDP-a Peđe Grbina - 15 Pjesma kultnog benda Čije je to stihove Milanović citirao tijekom šokantne objave: "Rijeke pravde dolaze, izlit će se u proljeće"

Kada su ga prozvali da kancelarki na konferenciji za novinare postavi pitanje, novinar je rekao da bi prije postavljanja pitanja nešto učinio. Potom je iznenađenoj Merkel izrazio najbolje želje i zapjevao pjesmu 'Sretan rođendan' - na njemačkom.

Angela Merkel danas je navršila 60 godina. Otkrila je da je novinar prvi koji joj je danas otpjevao tu pjesmu, ali da su joj već prije toga rođendan čestitali lideri EU te da je od njih dobila cvijeće.

Merkel: Svi imaju perspektivu ulaska u EU. To nisu samo riječi

Kako je sve izgledalo, možete pogledati u priloženom videu.
 

 

Njemačka se kancelarka opušta planinareći po Alpama i slušajući Wagnerove opere. Zadovoljstvo joj predstavlja i kuhanje jednostavnih obroka za supruga Joachima Sauera, kvantnog kemičara. On joj je drugi suprug i nemaju djece. S prvim, Ulrichom Merkelom, bila je u braku od 1977. do 1982., a nakon rastave je zadržala njegovo prezime.

 

Angela Merkel slavi 60. rođendan na vrhuncu svoje političke moći nakon što je pomogla u transformaciji Njemačke u vodeću europsku političku silu te osvojila veliku potporu birača i međunarodno poštovanje.

Ona predstavlja strogu začetnicu oštrih mjera štednje koje su gurnule njihove države na rub katastrofe. U Njemačkoj je najpopularnija političarka koja je s entuzijazmom vodila proslave njemačke pobjede na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Brazilu kao najveća nogometna obožavateljica.

Unatoč tome što već osam i pol godina obnaša dužnost kancelarke, ispitivanje javnog mišljenja objavljeno u srijedu, koje je provela Forsa, pokazalo je da bi oko 59 posto Nijemaca glasovalo za Merkel u njezinom sučeljavanju s čelnikom SPD-a Sigmarom Gabrielom.

Anketa Infratesta provedena 3. srpnja pokazala je da je 71 posto Nijemaca zadovoljno ili jako zadovoljno njezinim radom. Njemačko snažno i dobro vođeno gospodarstvo unutar problematične eurozone pomoglo joj je da osvoji veliku potporu birača.

Bivši njemački kancelar Helmut Kohl, tvorac njemačkog ujedinjenja i njezin bivši politički mentor, čestitao je u četvrtak rođendan kancelarki Merkel pozivajući je da nastavi raditi na političkom ujedinjenju Europe.

Treći mandat

Merkel koja je u prosincu počela treći četverogodišnji kancelarski mandat, počela je političku karijeru u 36. godini, nakon pada Berlinskog zida, zahvaljujući potpori Helmuta Kohla. 'Kancelar ujedinjenja' koji ju je zapazio, povjerio je 'djevojčici', kako ju je zvao, dva resora, prvo za žene i mladež, a onda i okoliš.

Umjesto raskošne zabave, znanstvena večer

Najmoćnija žena svijeta prema magazinu Forbesu, kojoj sunarodnjaci tepaju 'mutti' (mama), za svoj rođendan ne organizira nikakvu raskošnu proslavu nego će ga obilježiti na prilično ozbiljnom događaju u sjedištu svoje konzervativne stranke u Berlinu.

Merkel, doktorica fizike, organizirala je znanstvenu večer, slično kao u prigodi proslave svog 50. rođendana kada je glavni govor održao jedan neurolog.

Nakon predavanja povjesničara Juergena Osterhammel do tisuću gostiju nazočit će prijemu povodom njezinog rođendana, na kojem će se piti pivo i vino te servirati tradicionalna jela sjeverne Njemačke uključujući ribu. Ništa previše raskošno, rekao je jedan dužnosnik.

Merkel, koja je ove godine smršavila deset kilograma, rekla je u nedjelju za njemačku televiziju da si za 60. rođendan želi samo dobro zdravlje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene