Obavijesti Video Pretražite Navigacija
mijenjaju opis prekršaja

Odgođena presuda novinaru Gordanu Duhačeku

Gordan Duhaček (Foto: Dnevnik.hr)
Gordan Duhaček (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Gordan Duhaček (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
PU Zagrebačka pogriješila je u "činjeničnom opisu djela prekršaja u kojem nije preciziran datum i vrijeme počinjenja prekršaja" pa je odgođena objava presude novinaru Duhačeku.

U 18 sati na Prekršajnom sudu u Novom Zagrebu trebala je biti objavljena presuda Indexovom novinaru Gordanu Duhačeku zbog pjesme "Govna Velebita", ali je odgođena jer je u međuvremenu stigao ispravak optužnog prijedloga, javlja Index.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Ostao bez teksta VIDEO Novinar jednim pitanjem zaledio Vučića: "Čestitam, pobijedili ste" Tucker Carlson intervjuira Vladimira Putina oglasio se na mrežama Novinar koji je intervjuirao Putina otkrio detalje iza kamere: "Ima jednu naviku..."

"Utvrđeno je da je došlo do greške u činjeničnom opisu djela prekršaja u kojem nije preciziran datum i vrijeme počinjenja, te ovom prilikom u potpunosti mijenjamo činjenični opis prekršaja", stoji u ispravku optužnog prijedloga koji je dostavila PU Zagrebačka.

Plenković: Sloboda govora i medija temelj svakog demokratskog društva

Premijer Andrej Plenković izjavio je u četvrtak da su sloboda govora i medija temelj svakog demokratskog društva, pa tako i Hrvatske, te da od ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića i ministra pravosuđa Dražena Bošnjakovića očekuje izvješće o policijskom privođenju Indexova novinara Gordana Duhačeka.

"Očekujem cjelovito izvješće ministra unutarnjih poslova i ministra pravosuđa o toj temi. U ovom trenutku kazat ću još jednom da su sloboda govora i sloboda medija temelj svakog demokratskog društva, pa tako i Hrvatske. Smatramo da moramo ustrajati na najvišim standardima koje imamo i njih se pridržavati", rekao je Plenković na početku sjednice Vlade.

Istaknuo je kako je čvrstog uvjerenja da, bez obzira je li riječ o kršenju ili ne pojedinog zakona, moraju uvijek s posebnim obzirom pristupati novinarima i slobodi medija uopće. "Očekujem tu mala pojašnjenja", rekao je.

Novinar portala Index Gordan Duhaček priveden je u ponedjeljak u zagrebačkoj zračnoj luci zbog neodazivanja na poziv policije, koja ga je ranije obavijestila da dođe na razgovor zbog navodnih prekršaja protiv javnog reda i mira, priopćila je ranije zagrebačka policija.

Ministar Božinović rekao je pak da je od glavnog ravnatelja policije zatražio izvješće o slučaju privođenja i uhićenja Duhačeka te odbacio tvrdnje da Vlada ograničava medijske slobode ili zastrašuje novinare.

Premijer Plenković najavio je i da će Vlada iduću svoju sjednicu izvan Zagreba održati u Krapini, što će omogućiti dodatni impuls razvoju Hrvatskog zagorja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene