Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Toro de fuego'

VIDEO: Korida s bikom koji ima baklje na rogovima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Regionalni parlament Katalonije koji je u srpnju izglasao zabranu korida od 2012. godine, u srijedu glasao za ostanak igara u kojima bikovi ne ugibaju.

Zastupnici su izglasali tu odluku sa 114 glasova nasuprot 5.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pozor! Uznemirujući video VIDEO: Bik nabio na rogove matadora Slika nije dostupna 11-godišnji matador VIDEO: Dječak u koridi ubio šest bikova

Za razliku od poznate koride, takozvane 'correbou' su igre u kojima je bik pošteđen. Konopac se veže oko rogova i vrata životinje a sudionici povlače svaki sa svoje strane kako bi ga 'ukrotili'.

>> Više od 50.000 potpisa za zabranu korida u Madridu

Druga popularna igra u Kataloniji je 'toro de fuego' kad se baklje pričvrste za rogove bika koji onda prolazi ulicama grada ili sela dok ga stanovnici pokušavaju izazvati ili trčati s njim.

Regionalni katalonski parlament izglasao je 28. srpnja zabranu korida od 2012., dok se u Španjolskoj širi rasprava o toj praksi.

Stotinjak prosvjednika zatražilo je u nedjelju u Madridu raspravu o zabrani koride u regionalnom parlamentu, nakon što su skupili 51.600 potpisa Madrižana u korist takve mjere. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene