Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ted Ingram ima 90 godina i najstariji je dostavljač novina u svijetu. Raznositi je novine počeo još davne 1942. godine, kao honorarni posao i da zaradi nešto ekstra novca.


Iako se slabo sjeća svih detalja svoje 70-godišnje karijere, ovaj je umirovljenik na kućne pragove dostavio više od pola milijuna novina. On kaže kako su bila samo dva dana u tom periodu, kada nije mogao dostaviti novine, a to je bilo zbog snježnog nevremena, kad novine nisu mogle stići niti do njega.

Dodao je i kako je u čitavoj svojoj karijeri samo dvaput bio na godišnjem odmoru, a ta oba puta bila su tijekom 60-ih godina prošlog stoljeća, kada je njegov susjed brinuo za dostavu novina u susjedstvu. Odnedavno je dostavljanje biciklom zamijenio automobilom, dok se oporavlja od nedavne operacije. Ne treba niti čuditi kako je vremešni Ingram doživio mirovinu s čak dva posla, jer osim dostavljanja novina, on isto tako i kosi travnjake po selu u kojem živi.

Vezani članci Adele (Foto: Profimedia) Ona na svom računu ima milijune, ali njezin otac i dalje radi kao dostavljač Vesna Bosanac, ravnateljica opće bolnice Vukovar (Foto: Dnevnik.hr) Ratni turizam u Vukovaru obara rekorde: "Ljudi dolaze vidjeti gdje se i na koji način stvarala Hrvatska"

Novi cilj mu je, kaže, da ga se prizna u Guinnessovoj knjizi rekorda, kao dostavljača novina s najdužim stažom u svijetu, a on se sam zarekao kako će taj posao obavljati sve dok ne navrši i stotu, prenosi Reuters.