Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rekorder

VIDEO: Ima 90, a dostavlja novine već 70 godina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ted Ingram ima 90 godina i najstariji je dostavljač novina u svijetu. Raznositi je novine počeo još davne 1942. godine, kao honorarni posao i da zaradi nešto ekstra novca.

Iako se slabo sjeća svih detalja svoje 70-godišnje karijere, ovaj je umirovljenik na kućne pragove dostavio više od pola milijuna novina. On kaže kako su bila samo dva dana u tom periodu, kada nije mogao dostaviti novine, a to je bilo zbog snježnog nevremena, kad novine nisu mogle stići niti do njega.

Pročitajte i ovo Šibenik - 1 Ozlijeđen 57-godišnjak Šibenčani o napadu na dostavljača zbog majice s likom Miše Kovača: "Mislim da je to stvarno dno dna" Ilustracija Beba pravi div Suzana rodila bebu tešku čak 6,4 kilograma: "Sve nas je iznenadilo!"

Dodao je i kako je u čitavoj svojoj karijeri samo dvaput bio na godišnjem odmoru, a ta oba puta bila su tijekom 60-ih godina prošlog stoljeća, kada je njegov susjed brinuo za dostavu novina u susjedstvu. Odnedavno je dostavljanje biciklom zamijenio automobilom, dok se oporavlja od nedavne operacije. Ne treba niti čuditi kako je vremešni Ingram doživio mirovinu s čak dva posla, jer osim dostavljanja novina, on isto tako i kosi travnjake po selu u kojem živi.

Novi cilj mu je, kaže, da ga se prizna u Guinnessovoj knjizi rekorda, kao dostavljača novina s najdužim stažom u svijetu, a on se sam zarekao kako će taj posao obavljati sve dok ne navrši i stotu, prenosi Reuters.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene