Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zmija monstruozne veličine

VIDEO: Pokazali pitona od 6,7 metara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanski zoološki vrt u Chesteru upriličio je javno mjerenje dužine i težine svoje najveće zmije - pitona. Mjerenje vrše svake godine, a ove godine dužina te ženke pitona iznosi nevjerojatnih 6,7 metara.

Ženku po imenu 'Bali' iz kaveza je moralo iznijeti čak sedmero radnika Zoo-a, a pritom su morali biti i oprezni te su joj morali osigurati glavu, kako ih ne bi ugrizla. 'Naravno da morate paziti da vas ne ugrize, jer ona ima mnogo oštrih zuba u ustima i ne radi se o samoj snazi ugriza, već upravo o tim oštrim zubima', objasnio je za Sky News Richard Gibson, kurator Zoo-a u Chesteru.

Pročitajte i ovo Burmanski piton - 2 burmanski piton Jezivo! Najezda pitona u američkoj državi: Ima ih na desetke tisuća, jako su snalažljivi Burmanski piton NA FLORIDI VIDEO Ajme, koliki je! Bezbrižno su šetali nacionalnim parkom, a onda ih je iznenadio ogroman burmanski piton

Za pitone se vjeruje kako su jedne od najvećih zmija u svijetu, a Gibson vjeruje kako je 'Bali' zasigurno najveća zmija u Velikoj Britaniji, ako ne čak i u Europi. 'Čini se kako nitko nema duži primjerak od našeg pa je vjerojatno najveća u zemlji, ako ne i u Europi', zaključio je. Koliko je Bali stara, nije poznato, no ta podugačka zmija teži čak 88 kilograma, a u Chesterski zoo stigla je 2007. godine.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene