Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zakon o jednom djetetu

VIDEO: 1.000 blizanaca na jednom mjestu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U kineskoj prijestolnici Pekingu okupili su se mnogi blizanci i druga jednojajčana i višejajčana braća i sestre, kako bi prisustvovali godišnjem kulturnom festivalu blizanaca.

Organizatori festivala rekli su kako očekuju da festival posjeti 500 do 600 grupa blizanaca, trojki i drugih, tijekom dvodnevnog slavlja, šestotog po redu održanog u Pekingu. Kinezi posebno cijene blizance i druge varijante jednojajčane i višejajčane djece, jer im je to jedini način da njihova obitelj ima drugo dijete, s obzirom na restriktivan zakon u toj zemlji, koji parovima u kineskim gradovima zabranjuje rađanje više od jednog djeteta.

Pročitajte i ovo Ilustracija Smrtna zamka Strašna tragedija: Nerazdvojni blizanci (4) zagrljeni umrli tijekom noći. Ugušili su se u kutiji s igračkama Slika nije dostupna Tristo parova blizanaca u Pekingu

Kako se zakon odnosi na više trudnoća, a ne na jednu, blizanci se smatraju svojevrsnim blagoslovom, jer osim što mogu jedni drugima praviti društvo u obitelji, to za obitelj znači i još jedan izvor prihoda, piše Reuters. 'S jedne strane, nacionalni zakon zabranjuje rađanje više od jednog djeteta, odnosno višestruku trudnoću. Ako imate blizance, ili trojke, ne kršite zakon, a dobijete i sve beneficije, kao da imate i jedno dijete. S obzirom da je ljudski razvoj vezan za socijalizaciju, mi smatramo da ljudi trebaju znati što to znači imati brata ili sestru blizanca', rekao je Yuan Xiaoli, koji je i sam blizanac.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene