Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Astronomi Dan Werthimer i Seth Shostak uvjereni su da nas izvanzemaljci još nisu posjetili jer vlade to ne bi mogle tajiti.


Izvanzemaljci gotovo sigurno postoje. Tako su barem pred američkim Kongresom rekli astronomi Dan Werthimer i Seth Shostak.

Vezani članci Slika nije dostupna VIDEO Fascinantna 3D karta poznatog dijela svemira! Slika nije dostupna Uvjerljivim predavanjem anonimac zamijenio Stephena Hawkinga

Werthimer, inače ravnatelj instituta SETI na kalifornijskom sveučilištu Berkeley, a koji se bavi izvanzemaljcima, rekao je kako je mogućnost da postoje vanzemaljski mikrobi gotovo stopostotna i apelirao da se nastavi financiranje istraživanja života izvan Zemlje, piše Huffington Post.

'Bilo bi bizarno da smo sami', rekao je.

Misterij Jadrana: Kakvi su to podmorski krugovi kraj Dugog otoka?

Shostak, viši astronom na SETI institutu, pred odborom u američkom Kogresu rekao je da su šanse za pronalaženje izvanzemaljskog života velike.

'Šanse za takav pronalazak su dobre i ako se to dogodi, dogodit će se u idućih 20 godina, ovisno o financijama', rekao je. On i Wethimer složni su u mišljenju da Zemlju dosad nisu posjetili izvanzemljaci.

VIDEO 'Otimaju me vanzemaljci, izgledaju kao reptili i žele moju dušu'

'Mislim da to ne bi bilo nešto što bi vlade uspjele tajiti. Da su doista bili ovdje - svi bi to znali', rekao je Shostak.

Ovo nije prvi put da Kongres u posljednjih nekoliko mjeseci raspravlja o izvanzemaljcima.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook