Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osnovali vlastiti sindikat

Uzgajivači marihuane izborili pravo na mirovinu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dok se nekim sindikatima broj smanjuje, jednom se povećava iz dana u dana. 40 Amerikanaca ovog se mjeseca učlanilo u zajedničku uniju uzgajivača marihuane u medicinske svrhe.

Novi članovi rade kao vrtlari, uzgajivači i rezači za jednu tvrtku u Oaklandu, koja ima službeni ugovor s bolesnicima i za njih uzgaja marihuanu. Radnici su pristupanjem sindikatu potpisali dvogodišnji ugovor, koji im osigurava mirovinu, plaćene godišnje odmore i zdravstveno osiguranje, a najavljeno je i povećanje plaća. Jedini problem je što ti radnici obavljaju posao, koji se smatra 'zločinom' prema federalnom zakonu, piše CBSnews.

Pročitajte i ovo Tin Kovačić u Osijeku - 1 Ispitivanja u tijeku Razbijen narkolanac: "Kompromitirana marihuana vrijedi nekoliko stotina tisuća eura, a jedna stvar u toj tvrtki je crveni alarm..." Slika nije dostupna Za medicinske svrhe SAD: Obama legalizira marihuanu?

>> U THC crkvi marihuana je 'sakrament'

No, unatoč toj činjenici, radnici, čiji posao zna biti težak i iscrpljujući, traže pravo na regulaciju svojih radnih prava. Još nije sigurno da li će se deklarirati kao radnici na farmi ili kao poljoprivrednici. No, u sindikatu se ne boje za svoju budućnost. Već imaju 260 novih potencijalnih članova, koji su zatražili dozvole za proizvodnju marihuane u medicinske svrhe.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene