Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Milijunaš, a curi mu krov

Upoznajte najškrtijeg šefa na svijetu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Edwarda Wedbusha njegovi zaposlenici zovu najškrtijim čovjekom na svijetu. I imaju pravo.

Wedbush je vlasnik najveće tvrtke za mešetarenje u Los Angelesu, njegov ugled u gradu je neprikosnoven i posjeduje imovinu u vrijednosti oko 150 milijuna dolara . No, postoji i mračna strana vlasnika kojoj vjerojatno i može zahvaliti na imutku. Wedbush naime ne nalazi nikakvo zadovoljstvo u trošenju teško zarađenog novca. Vozi neugledni automobil star 19 godina, na posao donosi ručak od doma, a tepisi u uredu su mu zalijepljeni ljepljivom trakom.

Ali to nije sve. Edward Wedbush najviše mrzi kad njegovi zaposlenici troše na račun tvrtke. Zabranio je kreditne kartice i osobno potpisuje svaki račun koji je potrošen u ime tvrtke. Dokud seže njegova škrtost i opsjednutost štednji govori i anegdota da je jednom, nakon završetka konferencije koja se održavala u luksuznom hotelu, Wedbush ostao - i kupio spajalice koje su pale po podu.

Njegovi zaposlenici su već navikli na mušičavog šefa, no mediji u L.A.-u ipak nisu mogli prijeći preko činjenice da milijunašu Wedbushu već godinama -curi krov nad glavom. Naime, preko krova njegove skromne jednokatne kuće je cerada, nekad je bila plavo crne boje no sad je već i boja izblijedjela. Njegovi susjedi su već kraju sa strpljenje jer ljudi nema što nisu pokušali da urazume svog susjeda i da se ruglo s krova makne. Pisali su pisma gradu, kupili potpise za peticiju pa čak i nalazili nove kupce za kuću, no ništa nije pomoglo. 78-godišnji Wedbush svako malo se u kućnom ogrtaču popne na krov i da susjedima do znanja da cerada ostaje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene