Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predstavljena studija

Znanstvena senzacija: Unutar Zemlje postoji još jedna Zemlja?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Do otkrića je došao tim znanstvenika s Harvarda

Tim znanstvenika s Harvarda možda je pronašao naznake postajanja dijela drevne Zemlje unutar plašta naše planete, piše themindunleashed.org.

Pročitajte i ovo Hrvoje Krešić U Dnevniku Nove TV Ne propustite posljednje i najrelevantnije predizborno istraživanje Crobarometar 25.03.2024. - 2 DONOSI DNEVNIK NOVE TV Novi Crobarometar: Istraživanje otkriva je li Milanović uspio srušiti rejting HDZ-u i koga bi građani radije za premijera

Studija predstavljena na konferenciji u Sacramentu tvrdi da bi prethodno neobjašnjivi omjer izotopa iz dubine Zemlje mogao biti 'odjek' drevne Zemlje koja je postojala prije sudara s drugim nebeskim tijelom, za koji se procjenjuje da je doveo do formiranja Mjeseca.

Spektakl na nebu: Pogledajte kako munje i gromovi izgledaju iz svemira!

Prema tvrdnjama znanstvenika, mogla bi biti riječ o materijalu koji je postojao prije sudara. Vjeruju da se samo dio Zemlje istopio kao posljedica sudara i da u dubini našeg planeta još uvijek postoji dio drevne Zemlje.

Znanstvenici su proučavali omjer izotopa plemenitih plinova iz dubine Zemljinog plašta u odnosu na omjer izotopa plinova pronađenih bliže površini.

Otkrivena super Zemlja!

'Pokazalo se da postoje razlike između omjera izotopa plemenitih plinova u različitim dijelovima Zemlje i to se treba objasniti. Ideja da vrlo razorni sudar Zemlje s drugim tijelom veličine planeta nije u potpunosti rastopio i homogenizirao Zemlju izazov je našim idejama o formiranju planeta. Ako se teorija dokaže točnom onda možda gledamo dijelove drevne Zemlje, iz vremena prije sudara', rekao je profesor Sujoy Mukhopadhyay koji je bio na čelu istraživačkog tima.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene