Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

United Grupa, vodeći telekomunikacijski i medijski operator u Jugoistočnoj Europi, danas je objavila završetak procesa preuzimanja Vivacoma.


 Prethodno je u travnju 2020. Europska komisija odobrila akviziciju, dok je sporazum o preuzimanju potpisan u studenom 2019., nakon što je United Grupa pobijedila na natječaju za kupnju ove vodeće telekomunikacijske tvrtke u Bugarskoj.

Vezani članci Slika nije dostupna United Grupa donira milijun eura za pomoć narodu Ukrajine Dragan Šolak Ugledni The Times o sukobu Vučića s prvim čovjekom srpskih nezavisnih medija: "Šolak je neprijatelj Vučićeva režima"

Vivacom je vodeća telekomunikacijska kompanija u Bugarskoj koja u posljednjih sedam godina ostvaruje najveće prihode u odnosu na ostale operatore u toj državi. Vodeću poziciju na tržištu izgradili su uz potpuno razumijevanje potreba korisnika, kao i uvođenjem tehnoloških inovacija kako bi privatnim i poslovnim korisnicima omogućili napredne, visokokvalitetne usluge interneta, mobilne telefonije i digitalne televizije.

Preuzimanje Vivacoma predstavlja najnoviji korak u okviru strategije rasta United Grupe, nakon preuzimanja Tele2 u Hrvatskoj početkom 2020. i postizanja dogovora o kupovini grčkog telekomunikacijskog operatora Forthnet, čija se realizacija očekuje uskoro. Poslujući istovremeno u sektoru telekomunikacija i medija, platforma United Grupe ujedinjuje vodeće operatore i najbolje proizvođače medijskog sadržaja u Jugoistočnoj Europi, tako da će godinu završiti s više od 10 milijuna korisnika i preko 11 tisuća zaposlenih.

Dolaskom na bugarsko tržište, United Grupa se obvezuje da će doprinositi daljnjem razvoju telekomunikacijskog sektora u toj zemlji kroz ulaganja u talent, tehnologiju i infrastrukturu.

Victoriya Boklag, izvršna direktorica United Grupe, izjavila je: „Vivacom je utvrdio poziciju broj jedan u Bugarskoj odličnim upravljanjem, impresivnim financijskim rezultatima, tehnološkim poboljšanjima i izuzetnim timskim radom. S jasnom vizijom i strategijom za budućnost, United Grupa je stekla još jednog tržišnog lidera u regiji, a naš udruženi talent, iskustvo i veličina znače da tržištu od 27 milijuna ljudi u jugoistočnoj Europi i našoj dijaspori diljem svijeta možemo pružiti telekomunikacijske usluge najnovije generacije i najbolji strani i domaći TV sadržaj."

Nikos Statopulos, jedan od partnera u investicijskom fondu BC Partners i predsjednik Nadzornog odbora United Grupe dodao je: „Preuzimanje Vivacoma je važan korak u provedbi strategije rasta United Grupe jer želimo proširiti našu zemljopisnu prisutnost u Europi. Bugarski telekomunikacijski sektor dio je dinamične ekonomije i pružit će nam snažno uporište na jednom od ključnih strateških tržišta. “

„Za Vivacom, ulazak u obitelj United Grupe predstavlja ogromnu mogućnost za još brži rast već odličnih rezultata. Izgradili smo snažan brend, sinonim za kvalitetu i inovaciju te modernu kompaniju s više od 5.000 lojalnih zaposlenika širom zemlje. Pravi je trenutak da napravimo sljedeći korak i radujemo se suradnji i dijeljenju našeg iskustva s United Grupom kako bismo naše usluge u Bugarskoj podigli na višu razinu“, prokomentirao je Atanas Dobrev, izvršni direktor Vivacoma.

„Vivacom je postigao impresivne rezultate, ne samo kao najveći telekomunikacijski operator u Bugarskoj, već́ kao i lider u inovacijama. To je rezultat snažnog menadžerskog pristupa i profesionalizma naših zaposlenika, a uz podršku i dodatna ulaganja United Grupe, potencijal za daljnji rast Vivacoma u Bugarskoj je velik" zaključio je predsjednik Nadzornog odbora Vivacoma, Spas Rusev.

 

 

O United Grupi

Sa sjedištem u Amsterdamu, United Grupa je vodeći telekomunikacijski i medijski operator u Jugoistočnoj Europi. Kroz značajne investicije u digitalnu infrastrukturu, sadržaj i tehnologiju, pruža vodeće usluge korisnicima širom regije. Tijekom 20 godina poslovanja, United Grupa je preuzela i uspješno integrirala više od 100 kompanija. Svake godine izdvaja i značajna sredstva za razvoj digitalne infrastrukture, originalnog medijskog sadržaja i tehnologije. U okviru United Grupe tako posluju SBB, Telemach, United Cloud, Tele2 Hrvatska, Total TV, Net TV plus, United Medija s televizijskim kanalima Nova, N1, Nova S, Nova BH, Nova M, Doma, Sport Klub, Fight Ch, Mini, Grand, Pikaboo, Vavoom, Cinemania, Lov i ribolov, IDJ, Brainz, portal nova.rs, marketinške agencije Cas Media i Direct Media te e-commerce biznis Shoppster. Ima najširu mrežnu pokrivenost u regiji i korisnicima nudi najatraktivniji izbor TV sadržaja iz cijelog svijeta. United Grupa je od ožujka 2019. godine u vlasništvu BC Partners, jedne od najvećih globalnih investicijskih kompanija u svijetu i posluje u sedam država.

Za više informacija, posjetite https://united.group/   

O BC Partners

BC Partners je vodeća međunarodna investicijska kompanija s više od 23 milijarde eura uloženih u kapital, kreditiranje i nekretnine. Osnovana 1986. godine, kompanija BC Partners igrala je aktivnu ulogu u razvoju europskih tržišta tijekom gotovo tri desetljeća. Danas menadžment BC Partnersa upravlja poslovanjem na svojim tržištima kao integrirani tim iz ureda u Europi i Sjevernoj Americi. Od osnivanja, BC Partners Private Equity realizirao je 114 investicija, u kompanije s ukupnom vrijednošću od preko 145 milijardi eura.

Za više informacija, posjetite www.bcpartners.com

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju