Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Više od 400.000 dolara

Ulovio tunu od 400 kila pa mu je zaplijenili federalci!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlasnik ribarice Carlos Rafael bio je ushićen kada je ulovio tunu tešku 400 kilograma. No, sreća nije dugo trajala.

Agenti Savezne ribarske agencije zaplijenili su tunu odmah nakon što se ribarica vratila u luku. Bilo je to 12. studenog.

Pročitajte i ovo Ilustracija U vrijednosti gotovo milijun eura Oduzeli stotine automobila alkoholiziranim vozačima: Sada ih poklanjaju Zaplijenjene sjemenke kanabisa - 4 Na GP-u Marasovići VIDEO Uhvatili ga na granici s 400 tisuća sjemenki kanabisa: Količina droge koju je mogao uzgojiti je nevjerojatna

Rafael je imao dozvolu za lov na tune, no federalci su mu rekli kako je ulov ilegalan jer ju je ulovio u mrežu. Tuna se naime, smije loviti samo 'ručnom opremom' poput štapa ili harpuna, a ulov mrežom je ilegalan, makar bio i slučajan.

'Nismo ništa pokušali sakriti', kazao je Rafael za The Standard-Times. 'Sve smo učinili kako treba. Nitko mi nikada nije rekao da tunu ne smijemo uhvatiti u mrežu. Lovili smo druge vrste, a uhvatili nju'.

Toliko velika tuna je i vrlo vrijedna. Nedavno je jedna teška 342 kilograma prodana 'ljubiteljima sushija' za 396.000 dolara. A ova Rafaelova će također biti prodana, no on neće dobiti ni novčića ako nadležna služba potvrdi nepravilnosti pri ulovu. 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene