Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Uklanjanje košnica može biti izuzetno opasno postanu li pčele agresivne, no ovaj je čovjek tako mirno 'sredio' jednu da nam se na trenutak učinilo kao da je to najlakši posao na svijetu.


Gospodin Karthik iz Zapadnog Bengala u Indiji doista zna znanje. Riječ je profesionalnom 'šaptaču pčelama' kojem se mnogi obraćaju kada se ti vrijedni kukci nasele na nezgodno mjesto.

Kvalitetu hrvatskog meda otkrilu su i izvan granica Lijepe naše

Vezani članci Donald Trump u posjetu Indiji - 1 Donald Trump u posjetu Indiji najavio ''jedan od najvećih trgovinskih sporazuma do danas'' Pčele, a ne silikoni Kardashianke na aparatima! Zašto se pumpati silikonima kad postoji prirodno rješenje?

Naime, Karthik njihove nastambe uklanja na najmiroljubljiviji mogući način - golim rukama - uz pomoć samo malo dima koji služi tome da se pčele usredotoče na misao da im je dom ugrožen.

Riječ je o daleko boljem rješenju u odnosu na uporabu kemikalija (ili paleži) jer životi pčelica na taj način nisu ugroženi. "Samo" treba znati kako i na to se odvažiti. Nas bi, hvala na pitanju, ipak obuzeo strah.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook