Iako je naselje Adriatica Village u trenutku planiranja gradnje bilo zamišljeno kao mjestašce s nekoliko kuća i restorana, ono se danas pretvara u pravi grad sa svim sadržajima koje možete zamisliti.


Pored grada McKinneya u Texasu gradi se naselje Adriatica Village posve drugačije od tradicionalne američke arhitekture, koje 's ulicama popločanim kaldrmom, krovovima prekrivenima crijepom i hrvatskom arhitekturom' privlači posjetitelje i kupce iz svih dijelova svijeta, piše u subotu list Star Local News.

Vezani članci Turisti u Dubrovniku - 3 Objavljeni podaci za prvi pravi turistički vikend: Ostvareno je gotovo 800 tisuća noćenja, jedna je županija uvjerljivo najbolja Turističke brojke obećavaju Objavljeno koliko turista boravi u Hrvatskoj ovih dana, oni sami poručuju: "Očekujemo sunce, divnu hranu, barove, puno ljudi i zabave"

Naselje je tijekom godina doživjelo velike promjene i ono što je zamišljeno tek kao nekoliko kuća izraslo je u pravo stambeno naselje, od garsonijera, kuća i apartmana modela 'Trogir' ili 'Konoba' do poslovnih zgrada i trgovina smještenih oko replike trga Sv. Marka u Veneciji.

'Posve je drugačije od bilo čega što se može vidjeti u svijetu', rekao je jedan od investitora Greg Fuller. 'Ima u sebi nešto što privlači jako puno ljudi. Stotine dolaze svakoga vikenda samo da bi se fotografirali s naseljem u pozadini', rekao je Fuller.

>> Teksaška replika Supetra

U Adriatici se planira gradnja ukupno 54 obiteljskih kuća, od kojih je 25 posto već izgrađeno. Gradi se i 26 kondominija s unaprijed poznatim vlasnicima, kao i 211 stanova za iznajmljivanje.

'U gradnji je ukupno 37.000 kvadrata stambenog prostora koji uključuje prostor za stanovanje, iznajmljivanje i za komercijalne svrhe', rekao je Fuller koji daje jednostavan odgovor na pitanje zašto je Adriatica ljudima tako privlačna.

'Kao prvo, stvar je u gradu McKinneyu. Dovoljno smo daleko od autoceste, izolirani smo i mislim da četvrt Stonebridge utjelovljuje ono što predstavlja pravi McKinney', rekao je Fuller, prenosi Star Local News. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook