Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Nosorozi bez granica'

Spas od izumiranja: Stotinjak nosoroga bit će prebačeno u Bocvanu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Nosorozi bez granica' je projekt kojim se planira prebaciti stotinjak nosoroga iz Južne Afrike u Bocvanu kako bi ih spasili od krivolovaca i mogućeg izumiranja.

Da bi spasili nososorge od izumiranja, početkom 2015. godine stotinjak nosoroga iz Južne Afrike bit će prebačeno u Bocvanu.

Pročitajte i ovo Ugroženi javanski nosorozi dobili mladunče ima ih samo 81 Sreća na Javi: Jedna od najugroženijih vrsta na svijetu dobila mladunče Ilustracija Ozlijeđen kolega Nosorog ubio djelatnicu zoološkog vrta: Jutarnje hranjenje završilo kobno

Zadnjih par godina su bile jedne od najgorih za nosorge, te je tako ubijeno preko tisuću nosoroga. Jedan od glavnih razloga zašto ljudi ubijaju nosoroge su njihovi rogovi čija je cijena na crnom tržištu nešto veća od 170 tisuća kuna, javlja Mashable.

VIDEO Otkrivena NAJVEĆA klaonica morskih pasa u Kini!

Tako je pokrenut projekt 'Nosorozi bez granica' koji bi trebao spasiti nosoroge od krivolovaca i mogućeg izumiranja. U Africi obitava oko 25 tisuća nosoroga, od kojih je 20 tisuća u Južnoj Africi. Cilj ovog projekta jest prebaciti stotinjak nosoroga u Bocvanu. Tamo je krivolov strogo zabranjen što divljim životinjama osigurava relativno siguran boravak.

'Jedna od najgorih stvari koje možemo napraviti jest da sve nosoroge držimo na jednom mjestu. Ovim projektom znatno ćemo otežati krivolovcima da bez problema pobiju stotinjak nosoroga', rekao je Dereck Joubert, jedan od osnivača projekta.

Nosorozi će biti prebačni zračnim putem, te će zbog velike težine nosoroga (tri tone) prebačaj samo jednog nosoroga koštati oko 250 tisuća kuna.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene