Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Krivolovu teško staju na kraj

U Južnoj Africi otvoreno prvo sirotište za nosoroge

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Južnoj Africi otvoreno je prvo sirotište za nosoroge. Sirotište je otvoreno kako bi se zaštitile ove životinje koje su često na meti krivolovaca.

Nosoroge se lovi isključivo zbog roga, koji se pretvara u prah. Na međunarodnom crnom tržištu kilogram postiže cijenu od 200 tisuća kuna.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sve oči uprte u Južnu Afriku Deseci tisuća ljudi opraštaju se od Mandele Slika nije dostupna Odvjetnik nije potvrdio Pistorius nudi novčani sporazum roditeljima žrtve

>> Kako to izgleda kad nosorog pobjegne iz kaveza

'Krivolov trenutačno uzrokuje mnogo problema u zemlji i uzrokuje velik broj žrtava, među kojima su najčešće ozlijeđeni nosorozi', rekla je Karen Trendler, djelatnica sirotišta za nosoroge.

Prah roga nosoroga koristi se u tradicionalnoj kineskoj medicini, a na Bliskom Istoku njima se ukrašavaju ceremonijalni bodeži. Crni su nosorozi u Južnoj Africi zaštićena vrsta, no krivolovu vlasti nisu stale na kraj.

'Ovi mladunci trebaju posebnu njegu kako bi se oporavili od trauma i kako bismo ih priremili na povratak u divljinu. Tako se mogu brinuti za sebe i svoje mladunce', dodaje Trendler.

Južna Afrika dom je većini nosoroga. Prema posljednjim podacima u prvih šest mjeseci bespravno ih je ulovljeno čak 245. Svake ih je godine sve manje. Utočište nedaleko od Johannesburga, stoga, pruža nadu u opstanak vrste.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene