Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vijetnamac je u Tajland doletio iz Etiopije, a u prtljazi je nosio repliku nilskog konja u kojoj se skrivalo iznenađenje.


Carinici na međunarodnom aerodromu u Bangkoku u prtljazi jednog Vijetnamca otkrili su oko pola milijuna dolara vrijedne rogove nosoroga. Četiri roga u šest komada bili su skriveni u zemljanoj replici nilskog konja, a ukupna im je masa gotovo 11 kilograma.

>> U Južnoj Africi otvoreno prvo sirotište za nosoroge

Vezani članci Slika nije dostupna Prijeti im i zatvor: Upali na koronaparty na plaži pa uhitili više od 100 ljudi, većinom stranaca Mia Pojatina Miss Universe (Foto: Instagram) Miss Universe Hrvatske stigla na svjetski izbor na Tajlandu i pokazala savršeno tijelo

Rogovi su u jugoistočnoj Aziji na cijeni zbog vjerovanja da keratin, od kojeg su građeni, liječi neke teške bolesti.

Da nilski konj skriva iznenađenje carinicima je dojavio doušnik iz kriminalnog miljea. Stoga su repliku skenirali x-zrakama te tako razotkrili plijen. Vijetnamac, koji je u Bangkok doletio iz Etiopije, završio je u pritvoru i čeka suđenje.

Proteklih nekoliko godina naglo je porastao krivolov na nosoroge, poglavito u južnoj Africi, gdje su samo u 2012. godini ubijena 633 grla.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook