Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Skupljanje salveta je prošlost

Što sve neće ljudi skupljati: Pet najluđih!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sakupljanje salveta, kamenčića ili nekih drugih predmeta često su na listi nečijih hobija. Iz ove priče čini se, salvete su prošlost.

I dok neki na to gledaju kao skupljanje nepotrebnog otpada, drugima je to pravo malo blago. Jedna od neuobičajenih kolekcija je vlasništvo studenta Daniela Bennetta, koji je prikupio 35 kilograma gušterovih izmeta. Izmet je skupljao tijekom pet godina, koliko je studirao na Philippinima. Na njegovu žalost, ali vjerojatno na sreću cimera, izmet je bačen prilikom rutinskog čišćenja soba, prenosi Metro. Bennett je rekao da ne zna da li je to najveća količina izmeta guštera na jednom mjestu, ali siguran je da mu je 'gubitak njegovog blaga' zauvijek promijenio smjer života.

Pročitajte i ovo Izmet žirafe Odmah sve zaplijenili Radnici na carini ostali šokirani suvenirom: "Putnica je rekla da joj to treba da napravi ogrlicu" Slika nije dostupna Banane 'zapljusnule' Nizozemsku

Vozač kamiona Ken Strickland strast je pronašao u prikupljanju kanti za vodu. Prikupio ih je 3.000 i sve ih je nakon smrti u oporuci ostavio nećaku. 'Nije imao najdražu kantu, jednostavno ih je sve volio,' rekao je njegov nasljednik.

Među neshvaćenim sakupljačima našao se i 55-godišnji Kelvin Baines koji je od 80-ih godina skupljao igračke iz McDonald'sovog Happy Meala. Posjeduje ih 7.500. Igračke su čak završile i na jednoj aukciji koja je pokazala da nitko ne dijeli Bainesovu strast prema tim plastičnim igračkama, jer za njih nije dana nijedna ponuda.

Ken Bannister vodi svoj 'Muzej banana', gdje se nalazi preko 17.000 predmeta koje imaju neke veze s bananama. Iako je osvojio Guinnessov rekord muzeju je prijetilo zatvaranje, a jedan lokalni poslovni čovjek to je spriječio svojom donacijom od 30.000 dolara.

Nekima bi se možda i svidjela ideja 46-godišnjeg Danca koji je tijekom 20 godina prikupio preko 2.400 ilegalnih ecstasy tabletica. Međutim, tabletice su mu ukradene tijekom provale i još je sve to mora prijviti policiji. Unatoč ilegalnoj prirodi svoje kolekcije u policiji je rečeno da ga se neće kazniti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene