Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stopili građevinu s okolišem

Stadion za 40.000 gledatelja grade u stijeni!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Libanonska dizajnerska tvrtka MZ Architects dizajnirala je stadion u pustinji Al Ain u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, tako što su stjenovitu padinu pretvorili u infrastrukturu za gradnju.

Struktura se oslanja na prirodne materijale sa samog gradilišta velikog 200.000 kvadratnih metara. Naime, arhitekti su željeli dizajnirati moderan stadion na način da očuvaju autentičnost okoliša, piše Gizmodo.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Arapski Emirati priznali Kosovo Slika nije dostupna U najvećoj prometnoj nesreći u Ujedinjenim emiratima šestero poginulih

Tako su građevinu, umjesto da je naprave pokraj stjenovite padine, sagradili unutar geografske strukture. Upravo im je to donijelo nagradu za 'zeleni stadion'.

>> Otok u Dubai Worldu na akciji. Cijena? Prava sitnica...

U takvom bi stadionu, na koji bi trebalo stati 40.00 ljudi, bili spriječeni ekstremni temperaturni uvjeti vrućih dana i hladnih noći kroz nevjerojatne količine grijanja i hlađenja. Procjena je da će projekt stajati oko 953 milijuna dolara.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene