Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Otok u obliku kamenice, koji je dio Azije u umjetnom arhipelagu tristo otoka nazvanom Dubai World, prodaje se po sniženoj cijeni.


Dubai World, umjetni arhipelag u obliku svjetskih kontinenata, počeo se graditi 2006. godine. Otok u obliku kamenice, koji je u Dubai Worldu dio azijskog kontinenta, stavljen je na prodaju po sniženoj cijeni od - 21,9 milijuna dolara, objavili su lokalni mediji.

Vezani članci Šeik Rašid Al Maktoum sa četiri kćeri (Foto: AFP) Princezu nitko nije vidio već tri godine, a sada se javila i tvrdi da je zatočena, uopće ne vidi sunce Slika nije dostupna NEVJEROJATNO Plutajuće naselje - novo hit mjesto za ljetovanje?!

Kamenica je otok površine 36.000 kvadratnih metara. 'Vlasnik je već dobio odobrenje od tvrtke Nakheel Properties za izgradnju stambenih zgrada i hotela na otoku, no sada je promijenio planove. Sada želi prodati otok', kazao je Oleg Nikitenko, glavni menadžer agencije koja posreduje pri prodaji. 'Vlasnik traži isplatu od 5,2 milijuna eura, a kupac još 16,7 milijuna eura mora isplatiti tvrtki Nakheel Properties. Ta je cijena za 10-15 posto niža od originalne'.

Prošle je godine nekoliko investitora stavilo svoje otoke na prodaju, no nije poznato je li neki od njih i prodan na sekundarnom tržištu. Nakheel Properties prodali su 70 posto od 300 otoka Dubai Worlda investitorima, a ostatak je i dalje u njihovom vlasništvu. Otoci su prodavani isključivo na poziv tvrtke. Prvotna cijena bila im je od 20 do 50 milijuna dolara.