Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kamenica na akciji

Otok u Dubai Worldu na akciji. Cijena? Prava sitnica...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Otok u obliku kamenice, koji je dio Azije u umjetnom arhipelagu tristo otoka nazvanom Dubai World, prodaje se po sniženoj cijeni.

Dubai World, umjetni arhipelag u obliku svjetskih kontinenata, počeo se graditi 2006. godine. Otok u obliku kamenice, koji je u Dubai Worldu dio azijskog kontinenta, stavljen je na prodaju po sniženoj cijeni od - 21,9 milijuna dolara, objavili su lokalni mediji.

Pročitajte i ovo Otočić Galešnjak u Pašmanskom kanalu Katastrofa Otočić s razglednice na meti bespravne gradnje: Netko uz obalu Galešnjaka gradi pristanište Latifa bint Muhamed Al Maktum (Foto: Screenshot) netragom nestala Princeza koja je bila zlostavljana cijeli život 7 godina planirala bijeg

Kamenica je otok površine 36.000 kvadratnih metara. 'Vlasnik je već dobio odobrenje od tvrtke Nakheel Properties za izgradnju stambenih zgrada i hotela na otoku, no sada je promijenio planove. Sada želi prodati otok', kazao je Oleg Nikitenko, glavni menadžer agencije koja posreduje pri prodaji. 'Vlasnik traži isplatu od 5,2 milijuna eura, a kupac još 16,7 milijuna eura mora isplatiti tvrtki Nakheel Properties. Ta je cijena za 10-15 posto niža od originalne'.

Prošle je godine nekoliko investitora stavilo svoje otoke na prodaju, no nije poznato je li neki od njih i prodan na sekundarnom tržištu. Nakheel Properties prodali su 70 posto od 300 otoka Dubai Worlda investitorima, a ostatak je i dalje u njihovom vlasništvu. Otoci su prodavani isključivo na poziv tvrtke. Prvotna cijena bila im je od 20 do 50 milijuna dolara.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene