Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Analizirani podaci

Znanstvenici izračunali tko je pametniji - muškarci ili žene

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tim sa sveučilišta Newcastle analizirao je naime 332 slučaja od 1995. godine.

Muškarci su službeno gluplji spol, tvrde istraživači, a prenosi Metro.co.uk.

Pročitajte i ovo Hrvoje Krešić, reporter Dnevnika Nove TV Zadnji dan kampanje Posljednji rezultati velikog istraživanja Nove TV - sve su karte na stolu, mnogo je birača koji bi mogli presuditi ove izbore Slika nije dostupna Odstupanje od stereotipa Novo istraživanje: Ni žene ni muškarci ne misle da su nježnost i strpljenje muške osobine

Tijelo koje je provelo istraživanje za potrebe dodjeljivanja nagrade Darwin, a koja je namijenjena pojedincima koji su unaprijedili ljudski genetski materijal tako što su sami sebe izbacili iz konkurencije na najgluplji način, zaključilo je da muškarci čine 90 posto 'pobjednika'.

Nažalost, 'pobjednici' su u ovom slučaju leševi.

Otkriven je trenutak u kojem se mozak tinejdžera jednostavno ISKLJUČI!

Tim sa sveučilišta Newcastle analizirao je naime 332 slučaja od 1995. godine. Muškarci su bili preminuli u čak 282 slučaja u kojima se smrt mogla lako izbjeći, a u njih 36 preminule su žene. Iz istraživanja je izuzeto 14 slučajeva u kojima je bila riječ o oba spola.

Međutim, postavlja se pitanje je li razlog takvog omjera više avanturistički duh u muškaraca. Pišući za božićno izdanje britanskog medicinskog časopisa British medical journal, istraživači su naveli kako su muškarci češto žrtve nesretnih završetaka jer su u potrazi za takozvanim pravom na hvalisanje.

Jedan od najslavnijih dobitnika nagrade bio je muškarac koji je pokušao proizvesti vlastiti vatromet korištenjem motorne pile i granate. Nažalost, pokušaj nije preživio.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene