Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Znanstvenici tvrde da bi ovo mogao biti prvi dokaz da šišmiši putuju preko Sjevernog mora


Zabilježen je prvi šišmiš koji je preko mora preletio od Velike Britanije do Europe, piše BBC. Sićušni Pipistrellus nathusii uočen je kod jezera Blagdon kod Bristola, a pronađen je gotovo 600 km dalje u Nizozemskoj.

VELIKO OTKRIĆE Pronađena mumija zaboravljenog faraona

Vezani članci Jeleni Uznemirujuća snimka: Jelen se zabio u drvo u punom trku i uginuo na licu mjesta Testiranje na koronavirus u SAD-u Europske zemlje vraćaju stroge mjere: Zabrana okupljanja u kućama, napuštanja kvartova,  sportskih događanja...

Daniel Hargreaves iz dobrotvorne zaklade za očuvanje šišmiša obilježio je šišmiša 2012. godine. Krajem prošle godine životinjicu je na sjevernoj obali Nizozemske pronašao Teddy Dolstra iz Radne skupine za frizijske sisavce. Šišmiš je pronađen na farmi, u skladištu za karfiol i brokulu, gdje šišmiši često nalaze smještaj.

'Nevjerojatna je pomisao da je ovaj mali šišmiš preletio udaljenost od najmanje 373 milje, izbjegavajući opasnosti kao što su ceste i vjetrenjače i uspješno prelazeći more', rekao je Hargreaves, prenosi Guardian. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook