Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ruska elita je očajna zbog nestašica kamenica i bresaka, čije su isporuke stopirane uslijed kaosa u zrakoplovnom prometu izazvanog pepelom kojeg izbacuje islandski vulkan.


Ekskluzivne trgovine u ruskoj prijestonici već nekoliko dana u svojoj ponudi nemaju papreno skupe breskve i morske plodove, koji se redovno uvoze iz Španjolske, Francuske i Italije, a čiji su glavni kupci ruski bogataši, piše ruski list Komsomolskaja pravda.

Vezani članci Kamenice (Foto: Arhiva/Grgo Jelavic/PIXSELL) U malostonskoj kamenici pronađen norovirus: "Mi smo sami sebe 'zas**li'. Sramota!" Zaštita malostonske kamenice (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Hrvatska dobila prvi morski proizvod koji ima zaštićenu oznaku izvornosti

'Bit će strašno ako potraje', komentirao je prodavač u jednoj luksuznoj trgovini u predgrađu Moskve, navodeći da će gospoda na tulumima ovog vikenda biti uskraćena za svoju omiljenu deliciju.

Uvozne španjolske breskve, koje u Moskvi dostižu cijenu i od 1.250 rubalja (oko 38 eura) za kilogram, zamijenjene su daleko jeftinijim marelicama iz Azerbejdžana, ali ih ruski bogataši niti ne pogledaju.