Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iako su životinje ograđene žicom pod niskim naponom vukovi su slovenskom stočaru ovog ljeta zaklali četiri krave i dva teleta, a država odbija platiti štetu.


Nezadovoljan državnom birokracijom koja ne dopušta odstrel vukova koji mu kolju krave slovenski stočar Jure Zidar razmišlja da cijelu stvar preda Europskom sudu za ljudska prava u Strasbourgu.

Vezani članci Provjereno: Pobačaj - 4 Zakon je isti u obje zemlje: Zašto se trudnice iz Hrvatske šalju na pobačaj u Sloveniju? "Svatko od nas može imati svoje mišljenje i moralne prosudbe, ali..." Slika nije dostupna Slovenija mora isplatiti odštetu žrtvi grupnog silovanja

'Izgubio sam svaku nadu da će me zaštititi država, zato razmišljam da vukove tužim europskom sudu', kazao je za list Slovenske novice Jure Zidar, mladi stočar iz okolice Ribnice u središnjoj Sloveniji.

Na 18 hektara planinskog pašnjaka on uzgaja 20 krava i telad. Iako su životinje ograđene žicom pod niskim naponom vukovi su mu ovog ljeta zaklali 4 krave i dva teleta, a država odbija platiti štetu.

EU sud za ljudska prava: Nova presuda u korist hrvatskih državljana - država mora platiti više od 10.000 EUR

Vukovi su u Sloveniji zaštićeni kao ugrožena vrsta još od 1970-ih.

Dozvola da se pojedini primjerci mogu odstrijeliti donosi se samo izuzetnim slučajevima ako to dopusti ministarstvo poljoprivrede.

No, Zidar je sredinom rujna dobio još jednu 'odbijenicu' na svoj zahtjev da se opasni čopor u blizini njegova stada odstrijeli, pa sada razmišlja da pravdu potraži na europskom sudu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju