Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubijaju mu stoku

PUN MU JE KUFER Slovenac tuži vukove!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako su životinje ograđene žicom pod niskim naponom vukovi su slovenskom stočaru ovog ljeta zaklali četiri krave i dva teleta, a država odbija platiti štetu.

Nezadovoljan državnom birokracijom koja ne dopušta odstrel vukova koji mu kolju krave slovenski stočar Jure Zidar razmišlja da cijelu stvar preda Europskom sudu za ljudska prava u Strasbourgu.

Pročitajte i ovo Nuklearna elektrana Krško Od ponedjeljka Krško neće raditi mjesec dana Slika nije dostupna Kontroverzni stavovi Sudac za ljudska prava: Krizu je uzrokovala feminizacija muškaraca!

'Izgubio sam svaku nadu da će me zaštititi država, zato razmišljam da vukove tužim europskom sudu', kazao je za list Slovenske novice Jure Zidar, mladi stočar iz okolice Ribnice u središnjoj Sloveniji.

Na 18 hektara planinskog pašnjaka on uzgaja 20 krava i telad. Iako su životinje ograđene žicom pod niskim naponom vukovi su mu ovog ljeta zaklali 4 krave i dva teleta, a država odbija platiti štetu.

EU sud za ljudska prava: Nova presuda u korist hrvatskih državljana - država mora platiti više od 10.000 EUR

Vukovi su u Sloveniji zaštićeni kao ugrožena vrsta još od 1970-ih.

Dozvola da se pojedini primjerci mogu odstrijeliti donosi se samo izuzetnim slučajevima ako to dopusti ministarstvo poljoprivrede.

No, Zidar je sredinom rujna dobio još jednu 'odbijenicu' na svoj zahtjev da se opasni čopor u blizini njegova stada odstrijeli, pa sada razmišlja da pravdu potraži na europskom sudu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene