Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Čini se da nas u subotu čeka apokalipsa. Ili barem one koji vjeruju Vikinzima i nordijskoj mitologiji. Dogodit će se baš u vrijeme vikinškog festivala koji za posjetioce organizira povorku, vatromet...


Ako vjerujete Vikinzima ovaj tjedan očekuje vam smak svijeta. Ako ne vjerujete onda vjerojatno nemate razloga za brigu.

Vezani članci Slika nije dostupna Iznenađujuće otkriće u Danskoj: Slučajno razotkrivena ''tajna'' o Vikinzima Slika nije dostupna 10 situacija u kojima je zamalo došlo do smaka svijeta, a da toga nismo ni bili svjesni

Prema nordijskoj mitologiji, u subotu 22. veljače zemlja će se otvoriti i pustiti sve one koji strpljivo čekaju u paklu. Počet će Ragnarok, odnosno smak svijeta. Zanimljivo, apokalipsa će se dogoditi baš u vrijeme vikinškog festivala Jorvik. Njegovi posjetioci kraj će dočekati u Yorku koji je domaćin okupljanja.

Otkrijte 9 prijetnji ljudskoj egzistenciji

Organizatorica okupljanja, Danielle Daglan tvrdi da je Ragnarok krajnji orijentir u vikinškoj mitologiji. 'Bogovi će pasti u umrijeti. Tako da je ovo događaj koji se ne smije podcijeniti', tvrdi.

Ipak, smiješi nam se sretan završetak.

'Kraj svijeta zapravo je kraj samo za bogove, a svijet će se ponovno roditi za ljudsku populaciju', objasnila je Danielle. Ona će, kao i ostali posjetitelji festivala, u trenucima kraja uživati u povorci, svjetlosnom showu i pirotehnici.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook