Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ako ste trebali dodatan dokaz da Australija nije za ljude koji pate od arahnofobije, pogledajte ovu 'šarmantnu' fotografiju i video snimku zlatnog kuglastog pauka kako jede pola metra dugačku šumsku zmiju.


Borbu pauka i zmije jučer je snimio fotograf Ant Hadleigh u jednom dvorištu u Freshwateru u Australiji. Zlatni kuglasti pauk, veličine 40-ak centimetara, gotovo je sat vremena pokušavao pojesti smeđu šumsku zmiju.

Vezani članci Lukavi pauci - 28 Srce im je stalo kad su shvatili gdje se sve pauci skrivaju, imate li hrabrosti pogledati ove prizore? Slika nije dostupna VIDEO Prizori iz horora: Invazija paukova u Australiji, dijelovi zemlje prekriveni njihovim mrežema

>> Znate li da nema žešćeg borca od kastriranog pauka?

'To je zaista nevjerojatno. Zmija je nekoliko puta uspjela podići se i napasti pauka, a pauk se povlačio nazad po mreži. Kladio bih se na zmiju, pogotovo kad usporedite njihovu veličinu', kazao je Hadleigh.

No, nakon gotovo sat vremena iscrpljena zmija više nije imala nikakve šanse i podlegla je otrovu.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.