Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Guinness World Records objavio je svoj izbor svjetskih rekorda za 2012. godinu, a neki od rekordera su pozvani u London na dodjelu nagrada.


Novozelanđanka Skye Broberg, tzv. elastična žena, doslovce se provukla kroz teniski reket, a potom se cijela 'strpala' u kutiju veličine omanjeg kovčega.

Vezani članci Slika nije dostupna FOTO Bračni par koji plijeni pozornost gdje god se pojavi Slika nije dostupna S 59,93 centimetra službeno postao najmanji čovjek na svijetu

'Vrlo je praktično primjerice kada putujete prekooceanskim letovima. Kad putujem iz Novog Zelanda u London mogu se smotati na svom sjedalu i odrijemati. Drugi ljudi su pomalo ljubomorni na tu činjenicu', kazala je Skye.

Studentica Chanel Tapper iz Texasa ima najduži jezik na svijetu. Dugačak je čak 9.85 centimetara. Kaže kako je 'vrlo koristan jer može jesti jogurt bez žice'.

Stručnjak za računala, 52-godišnji Rolf Buchhol, na svom tijelu ima čak 453 piercinga.

'Zašto ima toliko piercinga? Pa, počelo je s piercingom na bradavici, potom na uhu. Volim taj osjećaj pa sam ih radio sve više i više i sada ih je 453', kazao je Rolf. 

Udo Kretzshmann je uspio zasvirati na najvećoj violini na svijetu čije je gudalo dugačko čak 5,2 metra.

Chris Walton iz Las Vegasa drži rekord s najdužim noktima na svijetu. Nokti na njezinoj lijevoj ruci dugački su 3,01 metar, a na desnoj 2,92 metra. Pušta ih punih 18 godina.

'Nije to bila odluka. Samo su rasli i tako je počelo. Nikada nisam razmišljala o tome, no sada kad sam u Guinnessovoj knjizi rekorda drago mi je. Komu ne bi bilo?', kazala je Chris.

U London su na dodjelu nagrada stigli i Japanci s psima koji preskaču konopac, 'najbrža' kapelica za vjenčanje, Englez koji je sakupio kolekciju od 571 Dalek robota iz serije 'Dr Who' i mnogi drugi.