Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Testirajte svoj strah

Pogledajte 6 najstrašnijih videa koji će vam utjerati strah u kosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kada vas je posljednji put netko prestrašio? Vikanje, smijeh, šutnja, skakanje - kako ste reagirali? Pronašli smo snimke na You Tubeu koje bi vas mogle malo 'razbuditi'. Pogledajte!

Stručnjaci kažu da je strah je jedna od četiri osnovne emocije, uz radost, žalost i srdžbu. Kada doživite strah tijelo reagira narazličite načine, ovisno osobi, snažnim lupanjem srca, znojenjem, suhim ustima, drhtanjem. Sama pojava straha u određenim okolnostima i njegov intenzitet, kao što smo rekli, razlikuju se od osobe do osobe zbog različitih bioloških i psiholoških uvjeta.

Pročitajte i ovo Hrvoje Krešić U Dnevniku Nove TV Ne propustite posljednje i najrelevantnije predizborno istraživanje Crobarometar 25.03.2024. - 2 DONOSI DNEVNIK NOVE TV Novi Crobarometar: Istraživanje otkriva je li Milanović uspio srušiti rejting HDZ-u i koga bi građani radije za premijera

 


Prije tri godine njemački su znanstvenici iz Bonna objavili rezultate istraživanja koim su željeli vidjeti zašto se neki ljudi šokiraju gledajući filmove strave dok drugi u njima uživaju. Njihovo istraživanje, objavljeno tada u časopisu Behavioural Neuroscience, pokazalo je da je jedna inačica gena COMT, nazvana Met158, povezana s dramatičnim reakcijama ispitanika na neugodne prizore. Takve genetske predispozicije tako neke ljude čine sklonijima i ekstremnim rekacijama na strah, ali I stress te povećanoj anksioznosti.
 


 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene