Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Policajci iz Zapadnog Yorkshirea, koji su trčeći došli do kuće nakon što su čuli teško disanje i davljenje, pronašli su psa koji je nazvao 999, dok se davio telefonskom žicom.


Dvogodišnji George, srušio je telefon na pod, te si zapetljao žicu oko vrata pokušavajući se osloboditi, piše The Sun. Toliko se uspaničio da je gotovo nevjerojatno da je u tome metežu uspio nazvati 999.

Vezani članci Pas i mačka Više neće biti hrana, nego kućni ljubimci: Kineski grad zabranjuje konzumaciju pasa i mačaka Preslatki mješanac Preslatki mješanac izgleda kao spoj psa i mačke, raznježio je cijeli svijet

Spasioci su alarmirali policiju koja prošlu subotu oko 16:00 sati upala u praznu kuću u vlasništvu Stevea Browna, instruktora ronjenja i njegove kćeri Lydie.

>> Ova je djevojčica živa zahvaljujući svom vjernom psu

U pomoć policiji priskočili su susjedi koji su otključali kuću te pronašli prestravljenog Georgea kako se guši na podu zapetljan telefonskom žicom. Isčupali su žicu iz zida i već tako olakšali jadnom psu.

'Policija je upala u kuću misleći da je netko napadnut i da se guši', ispričao je susjed. 'Nevjerojatno je da je njegova šapa bila na tipki za brzo biranje 999, on si je doslovno sam spasio život', dodao je susjed.